Βάλτε Μεγαλεπήβολους Στόχους
Αυτοβελτίωση,  Σχέσεις

8ος κανόνας. Βάλτε μεγαλεπήβολους στόχους.

Το Savoir Vivre της Ευτυχισμένης Γυναίκας

#8 Βάλτε μεγαλεπήβολους στόχους

 

8ος κανόνας. Βάλτε μεγαλεπήβολους στόχους.

Συνεχώς ακούμε ότι για να πετύχουμε στη ζωή, πρέπει να βάλουμε στόχους και να επιδιώξουμε να τους πετύχουμε. Υπάρχει όμως ένα μικρό εμπόδιο. Το εμπόδιο είμαστε εμείς οι ίδιοι και η τάση μας να στοχεύουμε χαμηλά.

Όσον αφορά τη στοχοθεσία είναι δύσκολο να βγούμε από τη ζώνη ασφαλείας μας. Δεν θέλουμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας, ακόμα κι αν έχουμε την ικανότητα να το κάνουμε. Δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να το σκεφτούμε.

Η ζωή κυλάει, ο χρόνος περνάει, οι μέρες γίνονται ρουτίνα. Ξαφνικά αρχίζουμε να νιώθουμε νευρικότητα, αγωνία, δυσθυμία και αποφασίζουμε ότι χρειαζόμαστε να θέσουμε στόχους και να πετύχουμε νέα πράγματα.

Αυτό είναι σπουδαίο, αλλά ας μην ξεγελιόμαστε.

Δεν είναι όλοι οι στόχοι ίσοι.

Οι μικροί στόχοι, αυτοί που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια για να τους πετύχουμε δεν θα μας δώσουν την αίσθηση της πληρότητας που λαχταράμε. Θα χάσουμε χρόνο κυνηγώντας τους και δεν θα αναπτυχθούμε ουσιαστικά και σε βάθος.

Στόχοι που αξίζουν

Ξεφορτωθείτε τις ιδέες περί μετριοπάθειας στα όνειρά σας και μάθετε να επιδιώκετε στόχους που είναι δύσκολοι ή ακόμα και τρομακτικοί. Μόνον έτσι θα μπορέσετε να εκδηλώσετε όλο το δυναμικό σας, να ανακαλύψετε νέα ταλέντα και να βιώσετε μία υπέροχη αίσθηση ολοκλήρωσης και επίτευξης!

Θα το καταφέρετε γιατί θα έχετε κίνητρο να το κάνετε.

Δυστυχώς ζούμε σε μία κοινωνία και μία εποχή που ενθαρρύνουν τον κομφορμισμό και την συμμόρφωσή μας με τα γενικώς αποδεκτά κοινωνικά πρότυπα.

Εμείς οι γυναίκες βρισκόμαστε σε ακόμα χειρότερη μοίρα. Μας μαθαίνουν από μικρά παιδιά πώς να προσαρμοζόμαστε, να συμβιβαζόμαστε, να κάνουμε τα πάντα για να ικανοποιούμε τους άλλους και οπωσδήποτε να αποφεύγουμε να ξεχωρίζουμε από την πλειοψηφία γιατί τότε φαινόμαστε παράταιρες και προβληματικές.

Πώς λοιπόν θα πάρουμε το ρίσκο να ξεφύγουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο;

Θυμηθείτε τι είπε ο διάσημος παίκτης του baseball Steve Garvey:

«Πρέπει να βάζουμε στόχους που φαίνονται σχεδόν άπιαστοι. Αν βάζουμε στόχους που μπορούμε εύκολα να πραγματοποιήσουμε, χωρίς πολύ προσπάθεια ή σκέψη, μένουμε κολλημένοι σε ένα επίπεδο κατώτερο από αυτό που αντιστοιχεί στο ταλέντο μας και στο αληθινό  δυναμικό μας».

Είναι τόσο θλιβερό το γεγονός ότι νεαρά κορίτσια, προικισμένα με σπάνια ταλέντα, καταλήγουν να συρρικνώνονται ζώντας μίζερες ζωές αντί για τις αξιοζήλευτες που εύκολα θα μπορούσαν να πετύχουν αν χρησιμοποιούσαν το αληθινό δυναμικό τους αντί να το κρύβουν.

Ναι, είμαστε κοινωνικά όντα. Ναι, θέλουμε να ανήκουμε στην αγέλη  μας, στη φυλή μας, στην κοινότητά μας. Όμως από την άλλη, τι στ’ αλήθεια προσφέρουμε στην κοινωνία όταν δεν είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας αλλά μία ξεθωριασμένη εκδοχή του;

Όσο κι αν θέλουν να μας περιορίσουν και να μας πείσουν για το αντίθετο, η γυναίκα δεν είναι το αδύνατο φύλο. Είμαστε ικανές για μεγάλα επιτεύγματα, εφοδιασμένες από την ίδια τη φύση μας με την ακαταμάχητη θηλυκή ενέργεια που όμως τόσο έχουμε παραμελήσει. Απλά το έχουμε ξεχάσει.

Δεν εννοώ τη θηλυκότητα με την έννοια της μοιραίας γυναίκας. Μιλώ για την θηλυκή ενέργεια που εκφράζεται με τη δύναμη της καλοσύνης, της ευγένειας, της αγάπης, της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της δημιουργίας, της ολιστικής ματιάς στη ζωή.

Προκειμένου να επιβιώσουμε σ’ έναν αντροκρατούμενο κόσμο που μας έβαλε σε νέους ρόλους και μας φόρτωσε με πρόσθετες υποχρεώσεις, αναγκαστήκαμε να αποποιηθούμε αυτή τη φύση μας. Γίναμε ανταγωνιστικές, επιθετικές, κακέκτυπα των αντρών.

Καταλήξαμε δηλαδή από παθητικά, άβουλα όντα στα οποία μας είχαν καταδικάσει οι παλαιότερες αντιλήψεις να πέσουμε στο άλλο άκρο και να αυτοεγκλωβιστούμε σε λάθος συνταγές και τακτικές που, αντί να μας βοηθούν, μας αποδυναμώνουν και μας απομακρύνουν από την αληθινή μας φύση.

Ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει.

Εφόσον είστε εδώ και διαβάζετε αυτό το κείμενο σημαίνει ότι είστε έτοιμη να κάνετε το μεγάλο βήμα της προσωπικής ανάπτυξης και της ολοκληρωτικής αλλαγής σας.

Στόχος σας είναι η ευτυχία σας. Η απόλυτη, εκστατική ευτυχία σας χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς μετριοπάθειες, χωρίς παλινδρομήσεις.

Αξίζετε και δικαιούστε να είστε η προσωποποίηση της χαράς, της ηρεμίας, της έμπνευσης, της ζωντάνιας. Ξέρετε πλέον τι πρέπει και τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε προκειμένου να ζείτε μία χαρούμενη και ολοκληρωμένη ζωή.

Συνεχίστε να εφαρμόζετε τους κανόνες του Savoir Vivre της Ευτυχισμένης Γυναίκας μέχρι να σας γίνουν δεύτερη φύση. Αυτό είναι όλο κι όλο που χρειάζεστε!

 

 

Spread the love

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *