Αγαπάτε μόνον
Αυτοβελτίωση,  Σχέσεις

7ος κανόνας. Αγαπάτε όσους σας αγαπούν.

Το Savoir Vivre της Ευτυχισμένης Γυναίκας

#7 Αγαπάτε όσους σας αγαπούν

7ος κανόνας. Να αγαπάτε μόνο όσους σας αγαπούν.

Και να αγνοείτε αυτούς που σας αγνοούν.

Ακούγεται αυτονόητο, έτσι; Κι όμως. Πόσες φορές δεν συμβαίνει το αντίθετο;

Ειδικά στον έρωτα, εμείς οι γυναίκες συχνά κάνουμε το λάθος, αντί να αγαπήσουμε εκείνους που μας δείχνουν ξεκάθαρα την προτίμηση και την αφοσίωσή τους, να κυνηγάμε χίμαιρες τρέχοντας πίσω από εκείνους που αδιαφορούν για εμάς.

Πώς θα είστε ευτυχισμένη αν καταναλώνετε όλη την ενέργεια, τον χρόνο σας, τις σκέψεις σας και τον ζήλο σας προσπαθώντας να κερδίσετε ένα παιχνίδι από την αρχή χαμένο;

Κακά τα ψέματα. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλίστριες πρέπει να δεχτούμε ένα απλό γεγονός: η επιλογή μας στους άντρες αφορά μόνον εκείνους που δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για εμάς και κάνουν τα πάντα για να μας κερδίσουν.

Εάν μας αρέσει κάποιος, αλλά δείχνει αδιάφορος απέναντί μας, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τον αφήσουμε στην ησυχία του.

Ένας άντρας ξέρει πολύ καλά αν μία γυναίκα του αρέσει ή όχι. Κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ό,τι κι αν κάνουμε. Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να προσπαθήσουμε να του φανούμε πιο ελκυστικές ή να τον εντυπωσιάσουμε χρησιμοποιώντας γυναικεία κόλπα ή, ακόμα χειρότερα, αλλάζοντας την εμφάνιση ή και την προσωπικότητά μας.

Είναι πολύ πιο έξυπνο και αποτελεσματικό να ασχοληθούμε εξ αρχής μόνον με εκείνους που δείχνουν ξεκάθαρα το ενδιαφέρον και την προτίμησή τους σε εμάς.

Δεν είναι δύσκολο να τους εντοπίσουμε. Βρίσκονται παντού γύρω μας.

Είναι οι άντρες εκείνοι που μας φλερτάρουν, που μας προσκαλούν σε δείπνο, που μιλούν για εμάς στους φίλους τους ή στους γονείς τους και που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μπουν στη ζωή μας. Αυτούς τους άντρες θα πρέπει να εκτιμάμε και σε αυτούς να ανταποκρινόμαστε.

Δεν εννοώ ότι πρέπει να αγαπάμε κάποιον απλά και μόνον επειδή μας αγαπάει εκείνος. Όχι. Αγαπάμε αυτούς που θέλουμε να αγαπάμε.

Όμως ας μάθουμε να δίνουμε προτεραιότητα στη ζωή μας στους ανθρώπους που μας θέλουν και ας αρχίσουμε να αδιαφορούμε για όποιον αδιαφορεί και να αγνοούμε όποιον μας αγνοεί.

Μπορεί διαβάζοντας αυτές τις γραμμές να σκεφτείτε: Μα και βέβαια! Κι όμως θα εκπλαγείτε αν μάθετε πόσες γυναίκες κυνηγούν άντρες που δεν τις θέλουν. Μερικές είναι σχεδόν εθισμένες σε αυτή τη νοσηρή εμμονή.

Θεωρούν υποχρέωσή τους να αλλάξουν γνώμη σε αδιάφορους, άπιστους, ακατάλληλους άντρες, ακόμα και τοξικούς πρώην συντρόφους και κάνουν ότι μπορούν για να τους πείσουν να επιστρέψουν κοντά τους. Πόσο θλιβερό!

Το ίδιο ισχύει για όλες σας τις σχέσεις. Αν ο εργοδότης σας είναι τυπικός και σοβαρός απέναντί σας μην του χαμογελάτε συνεχώς πάνω από το γραφείο σας προσπαθώντας να τραβήξετε την προσοχή του. Μην τον ρωτάτε πώς πέρασε το σαββατοκύριακο και μην του πείτε πώς περάσατε το δικό σας. Ασχοληθείτε με την εργασία σας. Γι’ αυτό βρίσκεστε εκεί.

Αν η αδελφή σας δεν σας συμπεριφέρεται με ιδιαίτερη ζεστασιά, ενώ εσείς την λατρεύετε, μην της τηλεφωνείτε καθημερινά. Τηλεφωνείστε της μόνον όταν το κάνει κι εκείνη. Φροντίστε να ρυθμίσετε έτσι τη ζωή σας ώστε να μην είναι η σχέση σας μαζί της το σπουδαιότερο πράγμα που απασχολεί τη σκέψη σας.

Να είστε δραστήρια και να γεμίζετε την ημέρα σας με όσα σας ευχαριστούν, ώστε να μην έχετε χρόνο να σκέφτεστε και να αναλύετε τα παιδικά σας τραύματα. Όταν τελικά σας τηλεφωνήσει εκείνη να είστε φιλική, απλή και ζεστή μαζί της. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι παραπονιάρηδες και οι γκρινιάρηδες.

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που θα έχετε αν ακολουθήσετε τους κανόνες του Savoir Vivre της Ευτυχισμένης Γυναίκας είναι ότι θα μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Έτσι δεν θα χρειάζεστε πλέον την επιδοκιμασία, την αποδοχή ή την έγκριση των άλλων.

Ζείτε χωρίς στενοχώριες και προβλήματα. Τέρμα πια οι ανησυχίες, η μοναξιά, οι εκρήξεις ζήλιας, οι ανασφάλειες. Είστε έτοιμη να σας θαυμάσουν και να σας αγαπήσουν και να νιώσετε, επιτέλους, ασφαλής!

Θέλετε να είστε χαρούμενη, ήρεμη και συγκροτημένη σε μόνιμη βάση;

Ακολουθήστε τον 7ο κανόνα του Savoir Vivre της Ευτυχισμένης Γυναίκας:

Να αγαπάτε μόνον όσους σας αγαπούν.

“Σ’ αγαπώ, όχι για αυτό που είσαι, αλλά για αυτό που είμαι εγώ όταν είμαι μαζί σου”

Roy Croft

 

 

Spread the love

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *