Στρατηγική αγάπης
Αυτοβελτίωση,  Σχέσεις

Η στρατηγική για να βρεις την αγάπη

Χρειάζεσαι στρατηγική για να βρεις την αγάπη;

Μεγαλώσαμε βλέποντας την αγάπη σαν ένα γοητευτικό μυστήριο, σαν ένα ρομαντικό παραμύθι. Αν είμαστε τυχερές, αν είναι γραφτό μας, θα μας διαλέξει η μοίρα κι όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

Ένα ωραίο πρωί, θα εμφανιστεί ξαφνικά ο πρίγκηπας με το χρυσό του άλογο, θα μας πάρει στην αγκαλιά του και θα μας οδηγήσει σε ένα φωτεινό μέλλον γεμάτο έρωτα, πλούτη και παντοτινή αγάπη. Έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Πόσο όμορφο θα ήταν να ανταποκρινόταν έστω και λίγο στην αλήθεια αυτό το ρομαντικό όνειρο! Πόσο εύκολη θα ήταν η ζωή. Δεν θα χρειαζόταν να κουραστούμε, ούτε καν να κουνήσουμε το μικρό μας δαχτυλάκι. Θα αφήναμε το πεπρωμένο να αποφασίσει για εμάς.

Αν πιστεύετε κάτι από τα παραπάνω, μόνον ένα έχω να σας πω: ξυπνήστε!

Η αγάπη, η αληθινή αγάπη δεν έχει καμία σχέση με την τύχη ή την κακοτυχία, με τα όνειρα και τις φαντασιώσεις με το «έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»…. Έχει να κάνει με κάτι πολύ πιο γήϊνο και χειροπιαστό.

Πώς θα νιώθατε αν σας έλεγα ότι η αληθινή αγάπη δεν είναι παρά το αποτέλεσμα μίας έξυπνης στρατηγικής; Ακούγεται πεζό, έτσι; Κι όμως ναι.

Η αγάπη είναι πολύ περισσότερα πράγματα από συναισθήματα και συγκινήσεις. Είναι ψυχολογία και γνώση για το πώς λειτουργεί και σε τι ανταποκρίνεται το άλλο φύλο.

Χρειάζεται να ξέρεις τι να κάνεις, πώς να το κάνεις και πότε να το κάνεις. Και ούτε αυτό φτάνει. Μόνον όταν εφαρμόσεις συνειδητά αυτά που γνωρίζεις, θα βρεις την αγάπη που τόσο λαχταράς.

Αν θέλουμε να πετύχουμε οτιδήποτε στη ζωή, χρειάζεται να βρούμε τη σωστή στρατηγική γι’ αυτό. Με τη λέξη στρατηγική εννοώ ένα σύστημα που αποδεδειγμένα λειτουργεί.

Ο εγκέφαλός μας έχει ένα σύστημα με το οποίο δουλεύει. Η φύση επίσης ακολουθεί ένα σύστημα. Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις χρειάζονται σύστημα για να έχουν σταθερά κέρδη. Βασικά τα πάντα στη ζωή για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά χρειάζονται σύστημα και στρατηγική.

Τι συμβαίνει κάθε φορά που θέλουμε με πάθος κάτι, αλλά χρησιμοποιούμε λάθος στρατηγική για να το πάρουμε;

Για παράδειγμα, αν θέλω να γίνω εκατομμυριούχος, αλλά δεν έχω ιδέα πώς θα το καταφέρω γιατί κανείς στην οικογένειά μου δεν ήταν πλούσιος και γιατί το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν μας διδάσκει κάτι τέτοιο, τότε είναι βέβαιο ότι δεν θα τα καταφέρω. Εκτός κι αν βρω την σωστή τακτική που θα εφαρμόσω για να το κάνω να συμβεί. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την αγάπη.

Ας δούμε επιγραμματικά τις διαφορές ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες. Οι άντρες γενικά είναι πιο λογικοί και σωματικά πιο δυνατοί από τις γυναίκες. Αυτό ξεκινάει από την εποχή που ζούσαμε στη φύση κι ο ρόλος τους ήταν να κυνηγούν και να φέρνουν τροφή για την οικογένεια.

Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες από τη φύση τους είναι πιο συναισθηματικές, θέλουν να φροντίζουν τους άλλους, δένονται πιο βαθιά με τα παιδιά τους και δημιουργούν σχέσεις και  κοινότητες.

Ενστικτωδώς οι γυναίκες αναζητούν ένα σύντροφο ισχυρό και πιστό που δεν θα απομακρυνθεί από κοντά τους, έτσι ώστε να είναι σίγουρες για το μέλλον των παιδιών τους. Αυτό είναι περισσότερο βιολογικό από οτιδήποτε άλλο.

Οι άντρες πάλι είναι από τη φύση τους επιρρεπείς στο να επιδιώκουν να κάνουν σεξ όσο περισσότερο και όσο συχνότερα μπορούν, ώστε να διασφαλίζουν με το σπέρμα τους την διαιώνιση του είδους. Μία γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο για το πόσο συχνά σκέφτεται το σεξ ο μέσος άντρας είναι πολύ διαφωτιστική. Πρέπει να διευκρινίσω ότι μιλώ εδώ για τον γενικό κανόνα κι όχι τις εξαιρέσεις.

Τώρα, αν ένας άντρας πλησιάσει μία άγνωστη γυναίκα που του αρέσει και της πει: «θέλεις να κάνουμε έρωτα;» το πιθανότερο είναι η γυναίκα να γίνει έξαλλη από θυμό. Τι κάνει λοιπόν προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει από αυτήν; Αναπτύσσει μία επιτυχημένη στρατηγική. Αυτό που οι άντρες αποκαλούν «παιχνίδι».

Οι γυναίκες έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι το μόνο που χρειάζεται για να ευτυχήσουμε είναι να ακολουθήσουμε την καρδιά μας, να ερωτευτούμε, να παντρευτούμε και να αποκτήσουμε παιδιά μέχρι μία ορισμένη ηλικία.

Μας αρέσει να μιλάμε, δενόμαστε γρήγορα μέσα από τις σχέσεις και θέλουμε κολακείες και προσοχή. Οι άντρες το συνειδητοποιούν και το χρησιμοποιούν για να πάρουν αυτό που θέλουν. Σεξ.

Όπως ακριβώς οι άντρες χρησιμοποιούν μία επιτυχημένη στρατηγική για να πάρουν αυτό που θέλουν από τις γυναίκες, έτσι μπορούμε κι εμείς οι γυναίκες να χρησιμοποιήσουμε αντίστοιχες  στρατηγικές για να πάρουμε αυτό που θέλουμε από τους άντρες.

Τι θέλουμε; Αγάπη, προσοχή κι έναν ευτυχισμένο γάμο.

Οπότε ίσως αναρωτιέστε «ωραία, ποια είναι λοιπόν αυτή η στρατηγική»;

Είναι αυτό που αποκαλώ στρατηγική της ευτυχισμένης γυναίκας. Διότι η ευτυχία της γυναίκας είναι άμεσα συνυφασμένη και με την αρμονική συναισθηματική της ζωή.

Θέλετε να την μάθετε; Στην ουσία της είναι πολύ απλή. Περιλαμβάνει μερικά συστατικά-κλειδιά (αν και δεν περιορίζεται σ’ αυτά), πολλές μικροδιορθώσεις και πολλή εξάσκηση.

Το κλειδί σε αυτή τη στρατηγική είναι να αγαπάς τον εαυτό σου, να έχεις εμπιστοσύνη και πειθαρχία. Χωρίς τα παραπάνω θα σας φανεί δύσκολο να την καταλάβετε και να την εφαρμόσετε. Όμως αξίζει τον κόπο!

Μπορείτε να πάρετε μία ιδέα διαβάζοντας τους κανόνες του Savoir Vivre της Ευτυχισμένης Γυναίκας.

Όταν αρχίζετε να δουλεύετε τα παραπάνω, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Ποιο είναι αυτό; Είναι να μάθετε πώς συμπεριφέρονται οι άντρες, τι παιχνίδια παίζουν και ποια είναι η ψυχολογία τους.

Στη συνέχεια δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε αυτή τη γνώση, ανακατεύοντάς την με συναισθηματικό αυτοέλεγχο και κάποια λογική και να την χρησιμοποιήσετε στον άντρα που σας ενδιαφέρει. Ξαφνικά, θα δείτε να γίνονται θαύματα!

Όλα έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση, να βάζετε όρια και να μην αφήνετε τους άλλους να σας θεωρούν δεδομένη.

Όταν μία γυναίκα υιοθετήσει αυτές τις αρχές σαν μέρος της συνολικής στρατηγικής της στη ζωή, τότε οι ρομαντικές της σχέσεις ανθίζουν.

Ο άντρας χρειάζεται να ξέρει ότι πρέπει να προσπαθήσει για να σας αποκτήσει, ότι χρειάζεται να επενδύσει τον χρόνο και την ενέργειά του για να σας κατακτήσει και να σας φλερτάρει. Μόνον όταν το κάνει αυτό ανεβαίνει μέσα του η ορμόνη οξυτοκίνη και τότε αρχίζει να μεγαλώνει η αγάπη του για εσάς – κι αυτό είναι που θα τον κάνει σταθερό απέναντί σας.

Βασικά σημεία σ’ αυτή τη στρατηγική είναι το να έχετε συναισθηματικό αυτοέλεγχο, να μην γκρινιάζετε και να απολαμβάνετε τη ζωή σας.

Πολύ συχνά οι γυναίκες ζουν τη ζωή τους με κύριο γνώμονα τα συναισθήματά τους για κάποιον άντρα τον οποίον τοποθετούν νοερά επάνω σε βάθρο. Τον κάνουν το κέντρο των ενδιαφερόντων τους και τον θεωρούν την μόνη πηγή της ευτυχίας τους.

Παραδόξως, τότε ακριβώς είναι που ο άντρας αρχίζει να απομακρύνεται. Δεν πρόκειται για κάτι παράδοξο, αλλά για μία λεπτή ισορροπία.

Μην παραβλέπετε ποτέ το τι μπορεί να κάνει για την ερωτική σας ζωή μία έξυπνη και δοκιμασμένη στρατηγική!

Ο έρωτας δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Αν όλα τα παραπάνω σας ακούγονται χρήσιμα και διαφωτιστικά, όμως και πάλι δεν ξέρετε πώς ακριβώς να τα εφαρμόσετε, μπορώ να σας βοηθήσω.

Γράψτε μου την ιστορία σας στο evridiki.kovani@gmail.com ή επικοινωνήστε μαζί μου στο 6977988776.

 

 

 

Spread the love

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *