προσωπική ανάπτυξη
Αυτοβελτίωση,  Σχέσεις

Πώς θα είστε ευτυχισμένη!

Τι κάνει ευτυχισμένη μία γυναίκα;

Οι περισσότεροι θα απαντήσουν ο έρωτας και η μητρότητα – ίσως και η υγεία, η ομορφιά, ένας καλός γάμος, μία ευκατάστατη ζωή, να είναι δημιουργική, να έχει πολλούς φίλους και έναν αξιόλογο κοινωνικό κύκλο, να είναι οικονομικά ανεξάρτητη.

Όμως όσο σημαντικά κι αν είναι όλα αυτά, δεν παύουν να αποτελούν εξωτερικούς παράγοντες και δεν διασφαλίζουν μία σταθερή και μόνιμη ευδαιμονία.

Η αληθινή ευτυχία μιας γυναίκας πηγάζει από την αρμονική σχέση που έχει αναπτύξει με τον εαυτό της.

Όλες οι άλλες σχέσεις της είναι αντικατοπτρισμοί αυτής της βασικής και κυρίαρχης σχέσης. Είναι τόσο σημαντική που αξίζει τον κόπο να την καλλιεργήσουμε και να την τελειοποιήσουμε.

Ευτυχισμένη, πραγματικά και ουσιαστικά ευτυχισμένη, είναι μόνον η αυτόφωτη γυναίκα που τα έχει βρει με τον εαυτό της. Τι σημαίνει αυτό;

  • Αυτή που έχει όνειρα, φιλοδοξίες και στόχους, βασισμένα στις δικές της αρχές και στις αξίες της.
  • Αυτή που φροντίζει να περιβάλλεται από θετικούς και υποστηρικτικούς ανθρώπους.
  • Αυτή που έχει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις ικανότητές της.
  • Αυτή που ξέρει ότι στο παιχνίδι του έρωτα το έπαθλο είναι η ίδια και όχι ο άντρας.
  • Αυτή που βάζει πρώτο τον εαυτό της χωρίς ενοχές.
  • Αυτή που απολαμβάνει τη ζωή της είτε είναι μόνη, είτε με σύντροφο.
  • Αυτή που παραμένει ήρεμη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
  • Αυτή που έχει αυτοέλεγχο και δεν παρασύρεται σε συναισθηματικές εξάρσεις, ούτε έχει εμμονές.
  • Αυτή που καλωσορίζει τις αλλαγές και τολμάει να ρισκάρει.
  • Αυτή που δεν είναι ανταγωνιστική με τους άλλους, αλλά επιδιώκει να ξεπερνάει κάθε φορά τον εαυτό της.

Δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες γυναίκες. Έχουμε διδαχθεί πώς να είμαστε καλές για τους άλλους, αλλά όχι πώς να είμαστε το ίδιο καλές για εμάς. Σαν προτεραιότητά μας συνήθως βάζουμε την ικανοποίηση των γύρω μας. Αυτός είναι ο παραδοσιακός ρόλος με τον οποίον έχουμε γαλουχηθεί. Η γυναίκα-μητέρα, η γυναίκα-τροφός, η γυναίκα που υπάρχει για να περιποιείται τον άντρα της και τα παιδιά της.

Είναι επόμενο η γυναίκα να εξαντλείται από όλη αυτή την προσπάθεια να ευχαριστεί τους άλλους.

Γι’ αυτό η ευτυχισμένη γυναίκα διαφέρει από τις υπόλοιπες. Ξεχωρίζει σαν πολύτιμο διαμάντι μέσα στον σωρό.

Οι άντρες την ερωτεύονται επειδή διαισθάνονται την εσωτερική της πληρότητα και έλκονται από την χαρά της ζωής που ακτινοβολεί, με τον ίδιο φυσικό τρόπο που τα φυτά έλκονται από το φως του ήλιου.

Πόσες από τις παραπάνω ιδιότητες έχετε; Πόσο ευτυχισμένη είστε; Ποιες αλλαγές θα θέλατε να κάνετε ώστε να απολαμβάνετε μία βαθιά, τρυφερή σχέση με το σπουδαιότερο πρόσωπο της ζωής σας – εσάς;

Μην αναλώνεστε στην αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου, του τέλειου άντρα, πριν αγαπήσετε τον εαυτό σας. Όσο πιο άνετα και οικεία νιώθετε με εσάς, όσο καλύτερα γνωρίζετε την ψυχή σας και ικανοποιείτε τις ανάγκες της, τόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα εμφανιστεί στη ζωή σας αυτός ο ξεχωριστός άνθρωπος που ονειρεύεστε.

Το πιθανότερο είναι ότι θα τον βρείτε ακριβώς τη στιγμή που θα αισθάνεστε ότι περνάτε τόσο καλά μόνη σας, ότι είστε τόσο ευχαριστημένη και χαρούμενη με τη ζωή σας, που πλέον σχεδόν δεν τον χρειάζεστε!

Και μάλιστα θα είναι κάποιος συντονισμένος στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς, δηλαδή μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα που δεν ψάχνει το άλλο του μισό, αλλά ένα άλλο ολόκληρο πλάσμα για να μοιραστούν μαζί τις ήδη θαυμάσιες ζωές τους.

 

Μπορείτε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο εφόσον σας αρέσει και πιστεύετε ότι θα βοηθήσει και άλλες υπέροχες γυναίκες.

Spread the love

12 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *