συμβουλος σχέσεων
Αυτοβελτίωση,  Σχέσεις

Δεν έφερε λουλούδια στη γιορτή των ερωτευμένων;

Τι να κάνετε αν ο σύντροφός σας αγνόησε την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου;

Ημέρα των ερωτευμένων. Η γιορτή που αγαπάμε να μισούμε. Γιατί; Γιατί είναι ένα σημείο κρίσης. Είτε το θέλουμε είτε όχι, αυτή η μέρα μας δείχνει πού βρισκόμαστε συναισθηματικά και αποκαλύπτει πολλά για τις σχέσεις μας.

Συμβαίνει και αυτό. Κάνατε μία καλή γνωριμία που εξελίσσεται σε μία αρμονική σχέση. Ταιριάζετε, περνάτε όμορφα, είστε καλά με το ταίρι σας και κανένα σύννεφο δεν σκιάζει την ευτυχία σας.

Την ημέρα των ερωτευμένων ξυπνάτε χαρούμενες και χαλαρές, σίγουρες ότι ο καλός σας θα σας εκπλήξει ευχάριστα με κάτι ιδιαίτερο. Στο κάτω-κάτω ξέρει ότι είστε ρομαντικές και δεν ζητάτε πολλά. Ένα τριαντάφυλλο, λίγα σοκολατάκια, ένα «σ’ αγαπώ», ίσως ένα δωράκι και μία τρυφερή βραδιά.

Όμως, τι απογοήτευση! Ούτε δώρο, ούτε λουλούδια, ούτε καν μια τρυφερή ευχή! Το μόνο που εισπράττετε είναι ένα τεράστιο τίποτα.

Σας έτυχε ποτέ; Πώς νιώσατε; Αν εκφράσατε τη δυσαρέσκειά σας, το πιθανότερο είναι ότι εκείνος όχι μόνον δεν μετάνιωσε, αλλά σας παρέθεσε κι ένα σωρό επιχειρήματα κατά της συγκεκριμένης γιορτής, με αποτέλεσμα η συζήτηση να καταλήξει σε καυγά. Το ζήτημα έκλεισε κακήν κακώς κι εξακολουθήσατε να κρατάτε μέσα σας θυμό και παράπονα.

Μπορώ να σας καταλάβω, γιατί έχω βρεθεί κι εγώ σ’ αυτή τη θέση. Ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από έναν αδιάφορο άντρα που αρνείται ή αμελεί να κάνει τα αυτονόητα με πεζές δικαιολογίες.

Τι πρέπει να κάνετε

Αν ξεκινήσουμε αντιπαράθεση μαζί του, το μόνο που θα πετύχουμε θα είναι μία άβολη και δυσάρεστη συζήτηση. Μπορεί να μας πει ότι δεν του αρέσουν τα στημένα, γιατί αυτός είναι αυθόρμητος και θέλει να μας δείχνει ότι μας αγαπάει κάθε μέρα – εκτός από σήμερα. Μπορεί να δηλώσει ότι όλη αυτή η γελοία ιστορία είναι ένα τέχνασμα για να πλουτίζουν οι έμποροι. Ή μπορεί να δικαιολογηθεί ότι είχε πολλή δουλειά και ξέχασε εντελώς τον Άγιο Βαλεντίνο. Τέλος, μπορεί ακόμα και να ισχυριστεί ότι αγνοούσε τον συμβολισμό της ημέρας, σα να έχει κατέβει από άλλο πλανήτη.

Τι μπορείτε να κάνετε σ’ αυτή την περίπτωση; Ψυχραιμία. Μη χάνετε τη νηφαλιότητά σας. Μη σπεύσετε να απελπιστείτε και να δημιουργήσετε σκηνή και δράματα, ακόμα κι αν αυτή είναι η αρχική σας παρόρμηση.

Δείτε το σαν μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Μην ξεχνάτε ότι οι σχέσεις μας είναι το καλύτερο σχολείο αυτογνωσίας. Μας διδάσκουν πολλά για τον εαυτό μας και βοηθούν την εξέλιξή μας. Αυτή η εμπειρία σας προσφέρει ένα χρήσιμο μάθημα. Να πώς θα το περάσετε με επιτυχία:

  1. Αποδεχθείτε το γεγονός ότι αυτός ο άντρας δεν είναι ξετρελαμένος μαζί σας. Ίσως ήταν κάποτε, ίσως γίνει αργότερα, αλλά τώρα δεν είναι. Πρόκειται για μία πικρή αλήθεια που δεν σας αρέσει και δεν θέλετε ούτε να τη σκεφτείτε. Στο κάτω-κάτω είναι το ταίρι σας, ο άνθρωπός σας. Όμως ας είμαστε ειλικρινείς. Όλες ξέρουμε πόσο ρομαντικοί γίνονται οι άντρες όταν ερωτευθούν. Κάποιος που στ’ αλήθεια μας αγαπάει θα φερθεί ανάλογα, όσο αντισυμβατικός κι αν είναι, επειδή απλούστατα θέλει να μας βλέπει χαρούμενες. Ο ενθουσιασμός μας είναι γι’ αυτόν το καλύτερο δώρο και η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Μάλιστα η βαθύτερη επιθυμία των σωστών αντρών είναι να μας κάνουν ευτυχισμένες.
  2. Μην αντιδράσετε. Παραμείνετε ήρεμες και απαθείς. Μην καταφύγετε σε καυγά ή σε θεωρητικές συζητήσεις προκειμένου να εκτονωθείτε. Δεν θα κερδίσετε τίποτα εκφράζοντας παράπονα ή θυμό, ή εξηγώντας πόσο σημαντική είναι για εσάς αυτή η γιορτή και πόσο σας πλήγωσε η αδιαφορία του. Απλά αγνοήστε το γεγονός. Ξέρω ότι κάτι τέτοιο σας φαίνεται δύσκολο, αντιπαραγωγικό και αψυχολόγητο. Είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνατε. Πού πάει λοιπόν η περίφημη επικοινωνία; «Πώς θα ξέρει τι θέλω αν δεν του το πω;» σκέφτεστε. Σας διαβεβαιώνω ότι, εφόσον μιλάμε για ενήλικα, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ξέρει πολύ καλά και δεν χρειάζεται να του υπενθυμίσετε τίποτα. Δεν σας έφερε λουλούδια γιατί απλώς δεν είναι και τόσο ερωτευμένος μαζί σας. Και δεν πρόκειται να σας ερωτευτεί επειδή το ζητάτε ή το απαιτείτε. Ο άντρας πρέπει να νιώθει πάντα ελεύθερος να σας προσφέρει με δική του πρωτοβουλία αυτό που εκείνος θέλει. Εσείς μπορείτε να αποφασίσετε αν σας είναι αρκετό ή όχι. Όλα τα υπόλοιπα είναι ματαιοπονία.
  3. Στη συνέχεια αναρωτηθείτε γιατί τρέφει χλιαρά αισθήματα. Σας θεωρεί δεδομένες κι έχει χάσει το ενδιαφέρον του; Ποια συμπεριφορά σας απέναντί του σας έκανε λιγότερο ελκυστικές; Η αυτοκριτική θα σας σώσει και είναι απαραίτητη σε αυτή τη φάση, όσο κι αν σας ξεβολεύει. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που ένας άντρας απομακρύνεται είναι επειδή νιώθει πίεση, έλλειψη πρόκλησης ή ότι είναι ανεπαρκής. Είσαστε κτητικές, ζηλιάρες, γκρινιάρες, ανασφαλείς; Μήπως πήρατε το παιχνίδι επάνω σας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που κανονικά ανήκουν σ’ αυτόν, όπως το να του τηλεφωνείτε, να του στέλνετε μηνύματα, να προτείνετε να συναντηθείτε ή να προσπαθείτε να τον αποπλανήσετε; Μήπως τον ανεβάσατε σε βάθρο ή τον φροντίσατε τόσο πολύ που καταντήσατε μητέρα, αντί για μούσα και ερωμένη του;
  4. Πάρτε μία απόφαση. Αφού εντοπίσατε τα λάθη σας δεσμευτείτε απέναντι στον εαυτό σας ότι θα τα διορθώσετε. Γυρίστε σελίδα. Ξανασυνδεθείτε με την θηλυκή σας ενέργεια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό για έναν άντρα από μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση και θηλυκότητα. Θα το διαπιστώσετε αμέσως. Συνεχίστε έτσι και την επόμενη χρονιά θα εκπλαγείτε με το πόσο ρομαντικός και εκδηλωτικός θα είναι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
  5. Από την άλλη, αν κάνατε την αυτοκριτική σας και καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι υπήρξατε πάντα άψογη, ότι δεν γκρινιάζατε, δεν ζηλεύατε, ότι παραμείνατε πρόκληση, ότι είχατε μία ολοκληρωμένη ζωή με τους δικούς σας στόχους, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας και δεν κρεμόσασταν επάνω του ούτε βασίσατε την ευτυχία σας αποκλειστικά σε αυτόν, ότι υπήρξατε υποστηρικτική, θερμή, τρυφερή, η τέλεια σύντροφος και όμως, παρ’ όλα αυτά, ο καλός σας αγνόησε την ημέρα των ερωτευμένων, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά αν θέλετε να συνεχίσετε αυτή τη σχέση. Όχι επειδή εκείνος δεν ακολούθησε το τυπικό της ημέρας, αλλά επειδή η στάση του δείχνει ότι δεν ανησυχεί μήπως σας δυσαρεστήσει ή μήπως σας χάσει. Συνεπώς δεν είστε προτεραιότητά του και δεν θα γίνετε ποτέ.

Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι, σ’ αυτή την περίπτωση οι πιθανότητες είναι συντριπτικά υπέρ του να σας έχει ήδη δείξει και στη γιορτή των ερωτευμένων, όπως και κάθε μέρα, την αγάπη του.

Εάν είστε πράγματι αυτό το σπάνιο είδος γυναίκας που ξέρει πώς να γοητεύει παραμένοντας ο καλύτερος εαυτός της, τότε ο άντρας σας θα σας θεωρεί μοναδική και θα νιώθει τυχερός που σας έχει. Θα απολαμβάνετε μία σταθερή, ευτυχισμένη σχέση έρωτα και πάθους, χωρίς κλυδωνισμούς και αμφιβολίες, που θα γίνεται όλο και πιο συναρπαστική!

 

 

Spread the love

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *