Ο νόμος της έλξης
Αυτοβελτίωση

2 μυστικά για τον νόμο της έλξης

2 μυστικά για τον νόμο της έλξης

Μήπως σκέφτεσαι θετικά κι όμως όλα σου πάνε στραβά;

 

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν στο νόμο της έλξης. Με απλά λόγια, ο νόμος της έλξης είναι η θεωρία ότι έλκουμε αυτό που σκεφτόμαστε. Αν σκέφτεσαι επίμονα κάτι, αργά ή γρήγορα θα το έχεις. Όπως έγραψε στο βιβλίο του “Ο Αλχημιστής” ο Κοέλιο  “όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις”.

Αν ο νόμος της έλξης σε εμπνέει, αν ανήκεις στους θιασώτες αυτής της θεωρίας, αν διάβασες «Το Μυστικό» και όλα τα σχετικά βιβλία κι άρχισες να εφαρμόζεις αυτά που έμαθες, περιμένεις τα αποτελέσματα.

Όμως, παρ’όλο που σκέφτεσαι πάντα θετικά, παρ’ όλο που καθημερινά διαλογίζεσαι, κάνεις δηλώσεις, δημιουργικό οραματισμό και ό,τι άλλο φανταστείς, η ζωή σου παραμένει ίδια. Δεν έχεις ακόμα αποκτήσει αυτά που θέλεις, ίσως μάλιστα τα πράγματα να χειροτερεύουν αντί να καλυτερεύουν.

 

Δύο μυστικά του νόμου της έλξης

Αν αυτή είναι η περίπτωσή σου, πιθανόν να σου διαφεύγει κάτι πολύ ουσιώδες. Κάτι που κάνει όλη τη διαφορά. Και αυτό είναι το εξής.

Νομίζεις ότι η θετική σκέψη και τα καλά συναισθήματα αρκούν για να έλξεις ό,τι επιθυμείς.

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι για να πετύχεις δεν αρκεί να σκέφτεσαι θετικά. Δεν αρκεί μόνο να επιθυμείς κάτι για να το αποκτήσεις.

Απαιτούνται δύο ακόμα σημαντικές προϋποθέσεις:

  1. Να συντονιστείς δονητικά με την ουσία της επιθυμίας σου
  2. Να συνοδεύσεις τη θετική σκέψη με εμπνευσμένες πράξεις

Μόνον όταν βρεις και διατηρήσεις την υψηλή δόνηση που θα σε συντονίσει με την ουσία των επιθυμιών σου θα μπορέσεις να τις κατακτήσεις.

Να ξέρεις ότι έχεις τη δύναμη να αποκτήσεις οτιδήποτε επιθυμήσεις – από το να αδυνατίσεις, να σταματήσεις το κάπνισμα, να ερωτευθείς, να τριπλασιάσεις το εισόδημά σου, να είσαι υγιής μέχρι οτιδήποτε άλλο λαχταράει η καρδιά σου.

Ό,τι κι αν θέλεις, είναι στο χέρι σου να το αποκτήσεις, αρκεί να το αποφασίσεις και να δεσμευτείς ότι θα προχωρήσεις στις κατάλληλες πράξεις.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν αρκεί μόνο να επιθυμείς κάτι. Πρέπει και να δεσμευθείς στην ιδέα ότι θα κάνεις ότι χρειάζεται για να το αποκτήσεις.

 

Σκέφτεσαι θετικά κι όμως όλα σου πάνε στραβά;

Μπορεί να νομίζεις ότι έκανες τα πάντα. Έγραψες θετικές δηλώσεις, δούλεψες με κρυστάλλους, έχεις φτιάξει τον χάρτη των ονείρων σου κι όμως φαίνεται ότι τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είναι αρκετό.

Σκέψου λίγο. Έκανες ένα ωραίο κολάζ με τις εικόνες των επιθυμιών σου, ένα χάρτη οραμάτων. Κάθε πότε όμως εμβαθύνεις σ’ αυτόν;

Όταν λες τις θετικές δηλώσεις τις επαναλαμβάνεις μηχανικά ή πραγματικά τις πιστεύεις; Σε βοηθούν να αλλάξεις την αρνητική αυτοομιλία σου ή το αυτοσαμποτάζ;

Επισημαίνω τα παραπάνω επειδή όλα αυτά τα πράγματα είναι αποτελεσματικά μόνον αν έχουν ενσωματωθεί στη ζωή μας με ουσιαστικό τρόπο. Αλλιώς γίνονται ρηχές, επαναλαμβανόμενες συνήθειες, κενές περιεχομένου.

Άλλο είναι να φτιάχνεις έναν χάρτη οραμάτων και να τον έχεις κάπου στο γραφείο σου όπου τον βλέπεις τυχαία μερικές φορές, κι άλλο συνειδητά να συνδέεσαι συναισθηματικά μαζί του καθημερινά.

Το ίδιο ισχύει για τις θετικές δηλώσεις. Ο καθένας μπορεί να γράψει μερικές ενθαρρυντικές φράσεις και κάθε τόσο να τις επαναλαμβάνει μηχανικά. Το μυστικό είναι να ενστερνιστείς  πραγματικά το νόημά τους και να τις πιστέψεις!

Δεν είναι καν αρκετό ούτε το να νιώσουμε τα θετικά συναισθήματα των σκέψεών μας. Πρέπει να προχωρήσουμε σε πράξεις – και μάλιστα σε εμπνευσμένες πράξεις.

Μόνον όταν είμαστε αρκετά πειθαρχημένοι θα αλλάξουμε τη ζωή μας σε μόνιμη βάση.

Για παράδειγμα, το να κρατάμε έναν κρύσταλλο καθώς διαλογιζόμαστε δεν πρόκειται ως δια μαγείας να μας φέρει ευτυχία και αφθονία.

Μόνον όταν δεσμευθούμε να αλλάξουμε πράξεις, σκέψεις και συμπεριφορές, τότε οι υψηλές συχνότητες του κρυστάλλου θα ενισχύσουν την ήδη ανεβασμένη μας δόνηση – λειτουργώντας σαν ένα πνευματικό εργαλείο που θα μας βοηθήσει.

Σκεφτείτε κι αυτό. Δεν πρόκειται να αδυνατίσετε αν όλο κι όλο αυτό που κάνετε είναι να γράφετε λίστες με υγιεινά φαγητά που ξέρετε ότι θα έπρεπε να τρώτε ή αν παρακολουθείτε αμέτρητα  βίντεο γυμναστικής.

Ο μόνος τρόπος να χάσετε βάρος είναι να προχωρήσετε σε συγκεκριμένες πράξεις, να αρχίσετε να κάνετε γυμναστική, να τρώτε λιγότερο και πιο υγιεινά.

Το ίδιο ισχύει όσον αφορά τη δόνησή μας και την ικανότητά μας να υλοποιούμε τις επιθυμίες μας. Δεν λέω ότι θα πρέπει να το δούμε σαν σκληρή δουλειά, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να δείξουμε κάποια αυτοπειθαρχία, εστίαση και δράση.

Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τίποτα καινούργιο αν συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια και τα ίδια.

Μερικές φορές είναι απαραίτητο να ξεβολευτούμε βραχυπρόθεσμα, ώστε να κερδίσουμε κάτι μακροπρόθεσμα. Όσο κι αν ζοριζόμαστε, πρέπει να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας.

Αν θέλετε να διπλασιάσετε το εισόδημά σας μέσα στο 2022 θα πρέπει να κάνετε διαφορετικά πράγματα από αυτά που κάνατε το 2021.

Αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να αλλάξετε δίαιτα και να κινείστε περισσότερο.

Αν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας θα πρέπει να αποκτήσετε καλύτερες συνήθειες και να μείνετε πιστοί σε αυτές.

Φυσικά, πάνω απ’ όλα θα πρέπει να ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ότι μπορείτε να αλλάξετε.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει αρχικά να εντοπίσετε με σαφήνεια τις ξεπερασμένες σας πεποιθήσεις. Στη συνέχεια θα πρέπει να απαλλαγείτε από αυτές.

Ας πούμε ότι θέλετε να αυξήσετε το εισόδημά σας και τον ελεύθερο χρόνο σας το 2022. Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν κάτι τέτοιο;

Πρέπει να ξεφορτωθείτε τις συνηθισμένες σας υποθέσεις για τη ζωή αν θέλετε να δημιουργήσετε μία νέα πραγματικότητα.

 

Πίστεψέ το και θα το δεις

Αν πιστεύετε ότι ποτέ δεν θα έχετε αρκετά χρήματα ή χρόνο, μαντέψτε: ποτέ δεν θα έχετε!

Τι θα συμβεί όμως αν υποθέσετε ότι πάντα θα έχετε αρκετά χρήματα και χρόνο;

Μπορείτε να το προχωρήσετε και να πιστέψετε ακόμα και ότι, όσο περισσότερα πράγματα κάνετε, τόσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα έχετε!

Ή ότι, όσο περισσότερο διασκεδάζετε, τόσο περισσότερα χρήματα θα κερδίζετε!

Αν αλλάξετε τις αντιλήψεις σας για τη ζωή και επιβεβαιώσετε την αλλαγή μέσα από τις σκέψεις και τις πράξεις σας, η πραγματικότητά σας θα καθρεφτίζει αυτές τις αλλαγές.

Ξεκινήστε λοιπόν και δημιουργήστε τη ζωή των ονείρων σας μέσα στο 2022!

Αν είστε αποφασισμένοι/ες να το κάνετε, αν δεν θέλετε να χάσετε μία ακόμα χρονιά μέσα στην αβεβαιότητα και τη σύγχυση, επικοινωνήστε μαζί μου.

Θα χαρώ να είμαι δίπλα σας καθώς θα γίνεστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας και θα πετυχαίνετε τους πιο φιλόδοξους στόχους σας, επαγγελματικούς και προσωπικούς!

Πιστέψτε το και θα γίνει!

 

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει και άλλους, μπορείτε να το μοιραστείτε.

Spread the love

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *