Αυτοβελτίωση,  Σχέσεις

3 Ιδέες για να καλωσορίσετε την Άνοιξη

3 ιδέες για να καλωσορίσετε την Άνοιξη

Κάντε νέα αρχή, ανανεώστε τη ζωή σας.

Καλωσόρισες Άνοιξη! Από την εαρινή ισημερία, 20 Μαρτίου 2023, βρισκόμαστε πλέον και επίσημα στην άνοιξη.

Η εαρινή ισημερία είναι το αστρονομικό φαινόμενο, κατά το οποίο η ημέρα και η νύχτα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια.

Συμπίπτει πάντα με την 20η ή 21η Μαρτίου για το βόρειο ημισφαίριο και σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Μετά από αυτήν, η ημέρα μεγαλώνει συνεχώς σε σχέση με τη νύχτα έως το θερινό ηλιοστάσιο, ενώ το αντίστροφο συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο.

Τι συμβολίζει η εαρινή ισημερία;

Συμβολίζει την αναγέννηση, το ξύπνημα από τη χειμερία νάρκη, την άνθιση, την αναζωογόνηση, τη γονιμότητα, τη νέα ζωή, την αφθονία, την ευτυχία.

Στην αρχαιότητα πολλοί λαοί θεωρούσαν αυτή την εποχή αρχή της χρονιάς. Ο Ιανουάριος σαν αρχή του έτους στον Δυτικό κόσμο καθιερώθηκε μόλις μετά το 1500 μ.Χ. Ήταν μάλιστα μια αλλαγή που δεν έγινε εύκολα αποδεκτή, αφού η 1η Ιανουαρίου δεν συμπίπτει με κάποια αγροτική ή άλλη παράδοση.

Η εαρινή ισημερία έχει σα σύμβολο το αυγό και από τα ζώα, τον λαγό. Καθόλου τυχαίο, αφού είναι το μόνο ζώο που μπορεί, ενώ κυοφορεί να ξαναμείνει έγκυος – εξ ου και η διαβόητη γονιμότητά του.

Ώρα για ανανέωση και νέα ξεκινήματα

Ο ερχομός της άνοιξης μας φτιάχνει τη διάθεση. Τέρμα οι κρύες ημέρες του χειμώνα. Η γη αρχίζει να ζεσταίνεται, το ίδιο και η καρδιά μας.

Είναι επίσης μία πολύ καλή ευκαιρία για νέα ξεκινήματα.

Αν αισθάνεστε ότι βαλτώσατε τον χειμώνα, αν θέλετε να ξαναβρείτε τη ζωντάνια σας και τον φυσικό σας ζήλο για δημιουργία, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε.

Να μερικές ιδέες:

  1. Κάντε ένα καλό ανοιξιάτικο (ξε)καθάρισμα. Δημιουργείστε χώρο για νέα πράγματα στη ζωή σας. Αποχαιρετήστε όσα δεν σας εξυπηρετούν πλέον, είτε πρόκειται για ρούχα που συσσωρεύονται στις ντουλάπες χωρίς να τα φοράτε, είτε για βιβλία που σκονίζονται ανέγγιχτα στη βιβλιοθήκη σας, είτε για άχρηστα, παλιά αντικείμενα που περιφέρονται στο σπίτι σας. Όλα αυτά σας ρουφούν την ενέργεια, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιείτε. Θα δείτε πόσο ανάλαφρα θα αισθανθείτε όταν τα απομακρύνετε.
  2. Ανοίξτε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Βάλτε έναν καινούργιο στόχο και αρχίστε να εργάζεστε αμέσως τώρα για να τον πετύχετε! Το μυστικό είναι να βρείτε κάτι που πραγματικά σας εμπνέει, κάτι που είναι σημαντικό για εσάς. Κάτι που να το επιθυμείτε τόσο πολύ, ώστε να βρείτε την έμπνευση και την εσωτερική κινητοποίηση να το κυνηγήσετε, καθώς και την απαραίτητη επιμονή για να το πετύχετε.
  3. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας. Αφουγκραστείτε την αποθαρρυντική φωνή μέσα σας που ψιθυρίζει ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε, ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Αναρωτηθείτε από πού προέρχεται. Είναι η φωνή κάποιου επικριτικού γονέα, ενός δασκάλου, ή της κοινωνίας που σας στοιχειώνει και σας βασανίζει; Και τώρα, αμφισβητείστε την. Θυμηθείτε τις επιτυχίες σας, τις ικανότητές σας, όλα όσα έχετε ήδη πραγματοποιήσει. Μιλήστε στον εαυτό σας ενθαρρυντικά, εμψυχώστε τον. Δεν χρειάζεστε κάποιον άλλον για να σας υποστηρίξει. Γίνετε εσείς ο coach, ο γκουρού και ο μέντοράς σας. Συνειδητοποιείστε ότι είναι ασφαλές και απολαυστικό να εξελίσσεστε, να βάζετε στόχους και να τους πετυχαίνετε, να γίνεστε όλο και καλύτεροι. Χρησιμοποιείστε θετικές δηλώσεις, διαλογισμό, αυτόματη γραφή ή οτιδήποτε άλλο σας υπαγορεύσει η διαίσθησή σας. Το κλειδί είναι να πιστέψετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε.

Όπως είπε και ο Henry Ford:

“Είτε πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, είτε πιστεύεις ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο”.

Σας εύχομαι μια χαρούμενη, δημιουργική και παραγωγική Άνοιξη!

 

 

Spread the love

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *