η λάθος στρατηγική
Αυτοβελτίωση,  Σχέσεις

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν αναζητούν σύντροφο

Όπως έχω γράψει επανειλημμένα, αν θέλουμε να βρούμε την αγάπη θα πρέπει να την αναζητήσουμε όχι στα τυφλά, αλλά εφαρμόζοντας μία συγκεκριμένη στρατηγική.

Μόνον έτσι μπορούμε να έλξουμε τον ιδανικό μας σύντροφο σε μία αρμονική και σταθερή σχέση που θα μας δώσει την συναισθηματική πληρότητα που τόσο λαχταράμε.

Συχνά ακούω γυναίκες να παραπονιούνται ότι, αν και έκαναν όλα όσα έπρεπε για να βρουν σύντροφο, παραμένουν μόνες.

Αυτές οι γυναίκες παρακολουθούν σεμινάρια, διαβάζουν βιβλία αυτοβελτίωσης, αποκτούν ακόμα και προσωπικό σύμβουλο, δοκιμάζουν το life coaching.

Κάποιες φορές, ιδιαίτερα μετά το τέλος μίας ακόμα αποτυχημένης σχέσης, είναι αποφασισμένες να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να βρουν επιτέλους την αληθινή αγάπη.

Οπλίζονται με θάρρος, επιμονή και λένε: «μπορώ να τα καταφέρω», «αυτή τη φορά θα ευτυχήσω», «ποτέ ξανά τα ίδια λάθη», «αξίζω την αγάπη».

Προσπαθούν με ζήλο να βρουν τι δεν πάει καλά με αυτές, ώστε να το διορθώσουν και να μπορέσουν στη συνέχεια να δημιουργήσουν μία ευτυχισμένη συναισθηματική ζωή.

Αν ο σύμβουλος και το σεμινάριο που παρακολουθούν είναι αξιόλογα, οι γυναίκες αυτές αρχίζουν να έχουν αναλαμπές επίγνωσης.

Εντοπίζουν και αναγνωρίζουν τα λάθη τους, μαθαίνουν πώς να τα διορθώσουν, αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Αρχίζουν ακόμα και να εφαρμόζουν μία συγκεκριμένη στρατηγική προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από το να βρουν την αγάπη.

Τότε εμφανίζεται η μαγεία: οι κόμποι μέσα τους λύνονται, ευτυχείς συγκυρίες εμφανίζονται απρόσμενα και όλα αποκτούν νόημα.

Για πρώτη φορά αρχίζουν να έλκουν καταπληκτικούς άντρες. Όχι ανώριμους, προβληματικούς, ασταθείς τύπους, αλλά υπέροχους, αληθινούς άντρες.

Βγαίνουν ραντεβού, νιώθουν και απολαμβάνουν τη δύναμή τους και πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Επιτέλους η ζωή τους φαίνεται ότι μπήκε στο σωστό δρόμο.

Μέχρι που ξαφνικά συμβαίνει κάτι και τα χαλάει όλα.

Ένας υπαινιγμός του άντρα που τις αναστατώνει….

Ένα όριο που ξέρουν ότι πρέπει να θέσουν αλλά φοβούνται…

Μία φευγαλέα ψυχρότητα ή απομάκρυνση του άντρα που τους θυμίζει όλες τις προηγούμενες αποτυχίες τους στην αγάπη….

Ξαφνικά, όλα όσα έχτισαν το προηγούμενο διάστημα αρχίζουν να καταρρέουν.

Τελικά επαληθεύεται ο μεγαλύτερος φόβος τους: ο άντρας διακόπτει τη σχέση, εξαφανίζεται ή -ακόμα χειρότερα- συνεχίζει να βγαίνει μαζί τους, αλλά είναι ξεκάθαρα αδιάφορος, όλο και πιο απόμακρος και εντελώς διαφορετικός απ’ ότι στην αρχή της γνωριμίας.

Κι έτσι ξαναρχίζει ο φαύλος κύκλος της απογοήτευσης, της ελπίδας και της ματαίωσης.

Μέσα στο μυαλό της γυναίκας ζωντανεύουν οι παλιές, γνώριμες φωνές:

«Δεν είμαι αρκετά καλή» «Τι έκανα πάλι λάθος;» «Γιατί με απορρίπτουν;» «Το ήξερα ότι είμαι άτυχη στην αγάπη» «Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι».

Η αλήθεια, αγαπημένες μου, είναι ότι τίποτα δεν πάει στραβά με εσάς, ο κόσμος είναι γεμάτος καλούς άντρες και ο ιδανικός σας σύντροφος υπάρχει, θα τον συναντήσετε και δεν πρόκειται να εξαφανιστεί.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στο μεταξύ εξαντλείστε γιατί δεν έχετε μάθει (ακόμα) πώς να προσεγγίζετε τον έρωτα λειτουργώντας αποκλειστικά και μόνο με τη θηλυκή σας ενέργεια.

Αν ψάχνετε την αγάπη με εξωτερικά κίνητρα (αρσενική ενέργεια), αργά ή γρήγορα θα καείτε. Ο δυναμισμός και η ενθουσιώδης αυτοπαρακίνηση δεν μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό χωρίς να σας εξαντλήσουν.

Σκεφτείτε το κι έτσι.

Αν το έχετε βάλει πείσμα να βρείτε το ταίρι σας και γι’ αυτό το σκοπό βγαίνετε ραντεβού 6 βράδια την εβδομάδα και ξοδεύετε μία ώρα κάθε μέρα στις εφαρμογές γνωριμιών, για πόσον καιρό νομίζετε ότι θα το αντέξετε; Ιδιαίτερα αν είστε μία πολυάσχολη γυναίκα με επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις;

Απλούστατα, δεν θα τα καταφέρετε. Θα εξαντληθείτε.

Σκεφτείτε έναν οργανισμό, ένα σώμα γεμάτο αδρεναλίνη και κορτιζόλη – το αντέχει μόνο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αν συνεχιστεί για πολύ, θα καταρρεύσει.

Το ίδιο συμβαίνει και σ’ εσάς, ιδιαίτερα όταν δίνετε τα πάντα σε μία σχέση, μόνο και μόνο για να ανακαλύψετε στο τέλος ότι αυτός ο άντρας δεν ήταν κατάλληλος για εσάς.

Όσο περισσότερο δεθήκατε μαζί του, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απογοήτευση.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να σπάσετε αυτό το μοτίβο;

Χρειάζεται να μάθετε πώς να υιοθετήσετε μία θηλυκή στάση, σταθερά και σε μόνιμη βάση.

Όσο απλό κι εύκολο κι αν ακούγεται, αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία για τις σημερινές γυναίκες. Μάλιστα όσο πιο επιτυχημένη είναι κάποια, τόσο περισσότερο δυσκολεύεται να κατανοήσει και να αγκαλιάσει τη θηλυκή της ενέργεια. Μερικές φορές δεν ξέρει καν τι ακριβώς είναι.

Χαλαρώστε λοιπόν. Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε τόσο πολύ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαμβάνετε την ύπαρξή σας και να χαίρεστε τη ζωή.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η διάθεσή σας πρέπει να είναι χαλαρή, εύθυμη, χαρούμενη, συναισθηματική, αλλιώς θα καείτε στην πορεία.

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι η δυναμική προσέγγιση στην αγάπη θα τις κάνει να διορθώσουν τον εαυτό τους, κατά συνέπεια και τον άντρα.

Όμως τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι.

Η ζωή με βάση την θηλυκή μας ενέργεια προηγείται της έλξης του ιδανικού μας συντρόφου και παραμένει μαζί μας σε όλη τη διάρκεια της γνωριμίας, του φλερτ, ακόμα κι όταν τον παντρευτούμε.

Τι είναι η θηλυκή ενέργεια

“Οι γυναίκες είναι ικανές από το μηδέν να κάνουν τα πάντα”   Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Πώς μοιάζει η θηλυκή ενέργεια; Πώς θα ξέρετε ότι πράγματι ζείτε έτσι; Να μερικές ιδέες:

  • Ζούμε χαρούμενα με την οικογένεια, τους φίλους, το επάγγελμα και τα χόμπυ μας χωρίς να νιώθουμε επιτακτική την ανάγκη συντρόφου.
  • Ακόμα και μέσα στην πιο πολυάσχολη μέρα βρίσκουμε χρόνο να φροντίσουμε τον εαυτό μας, να ξεφύγουμε λίγο από το μυαλό και να συνδεθούμε με το σώμα και την καρδιά μας.
  • Κρατάμε ημερολόγιο, τρέφουμε τα όνειρα και τις επιθυμίες μας, στοχαζόμαστε τα θέλω μας.
  • Εντοπίζουμε και απελευθερώνουμε περιοριστικές πεποιθήσεις που μας εγκλωβίζουν.
  • Ενδιαφερόμαστε για τους άντρες με τους οποίους βγαίνουμε, αλλά όχι υπερβολικά.
  • Δουλεύουμε εσωτερικά με τον εαυτό μας, όχι με την ενέργεια του «κάτι δεν πάει καλά με μένα», αλλά με τον ενθουσιασμό και την έξαψη της προσδοκίας να εξελιχθούμε και να γίνουμε ακόμα καλύτερες.
  • Ανακαλύπτουμε το θετικό σε κάθετι, θεωρούμε πάντα βέβαιες τις καλές προθέσεις των άλλων, έτσι ώστε το μυαλό μας να μένει ελεύθερο από αρνητικότητα.
  • Είμαστε αυθεντικές και ειλικρινείς με όλους γύρω μας, με τους φίλους και την οικογένειά μας. Λέμε την αλήθεια μας, χωρίς να το παίζουμε θύματα ή θύτες (ανθυγιεινά και τα δύο).

Μόνον όταν κατακτήσουμε όλα τα παραπάνω, όταν καταλάβουμε ότι η θηλυκή ενέργεια  δεν έχει καμία σχέση με την διεκδικητική, επιθετική, αποφασιστική προσέγγιση της αρσενικής ενέργειας και με τον ρόλο του κυνηγού, αλλά περισσότερο με την ανεμελιά και την διάθεση παράδοσης της θηλυκής ενέργειας, μόνο τότε θα αρχίσουμε να κερδίζουμε στην αγάπη και θα παίρνουμε ικανοποίηση από τις ερωτικές μας σχέσεις.

Τότε είναι που η στρατηγική σας θα αποδώσει. Κι αυτό γιατί δεν θα είναι στρατηγική, αλλά τρόπος ζωής. Δεν θα είναι κάτι εξωτερικό, επιφανειακό, αλλά κάτι βαθύ και ουσιαστικό.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη θηλυκή ενέργεια και πώς μπορείτε να την ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας;

Επικοινωνήστε μαζί μου!

Η αγάπη είναι πιο εύκολη απ’ ό,τι νομίζετε.

 

 

 

Spread the love

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *