θηλυκή ενέργεια
Αυτοβελτίωση,  Σχέσεις

Θηλυκή ενέργεια: τι ΔΕΝ είναι

Θηλυκή ενέργεια: τι ΔΕΝ είναι

Η θηλυκή ενέργεια και ό,τι σχετίζεται με αυτήν είναι ένα από τα αγαπημένα μου θέματα συζήτησης. Συχνά μιλώ με έξυπνες, δυναμικές γυναίκες που αναζητούν την αγάπη. Αν κι έχουν επιτύχει επαγγελματικά -μάλιστα μερικές από αυτές είναι κορυφαίες στον κλάδο τους- φαίνεται ότι δυσκολεύονται στις συναισθηματικές σχέσεις.

Ο λόγος είναι απλός. Οι υπέροχες αυτές γυναίκες κάνουν ένα βασικό λάθος. Έχουν υιοθετήσει έναν αρσενικό τρόπο συμπεριφοράς που ασυναίσθητα απομακρύνει κάθε επίδοξο μνηστήρα και πιθανό σύντροφο.

Στην προσπάθειά τους να επιτύχουν επαγγελματικά έχουν αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό την αρσενική τους ενέργεια, που είναι πράγματι τόσο σημαντική για τη δράση και τα επιτεύγματα.

Έχουν συνηθίσει να διεκδικούν, να αποφασίζουν, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να κάνουν όλα όσα είναι  απαραίτητα για να διαπρέψουν στον επαγγελματικό στίβο.

Χωρίς καν να το συνειδητοποιούν, μεταφέρουν τις ίδιες συνήθειες και όταν φλερτάρουν και προσπαθούν να γνωρίσουν άντρες. Κοιτάζουν επίμονα και προκλητικά, κάνουν το πρώτο βήμα, συστήνονται, δίνουν το τηλέφωνό τους πριν τους το ζητήσει εκείνος, προτείνουν να βγουν για ποτό και γενικά προσπαθούν να κινήσουν τα νήματα ώστε να προχωρήσει η γνωριμία.

Έτσι όμως καταστρέφουν την έμφυτη διάθεση κυνηγού που έχει ο άντρας. Χωρίς να το καταλαβαίνουν κλέβουν τον ρόλο του. Κάνουν όλη την υπόθεση να φαίνεται πολύ εύκολη. Το ενδιαφέρον από την πλευρά του εξασθενεί και σύντομα χάνεται.

Οι γυναίκες αυτές όταν βρίσκονται μέσα σε μία σχέση είναι εκείνες που αποφασίζουν τι θα κάνουν από κοινού, πού θα πάνε, πότε θα συναντηθούν, ποιούς θα δουν. Φροντίζουν τον αγαπημένο τους και τον περιποιούνται τόσο στοργικά που καταλήγουν να είναι μαμάδες κι όχι ερωμένες. Γίνονται προβλέψιμες, άρα ανιαρές. Αυτή είναι η αιτία της αποτυχίας τους.

Όταν τους εξηγώ πώς μία αλλαγή νοοτροπίας μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή τους, να τους δώσει πίσω την δύναμη και την αυτοπεποίθησή τους και να τους φέρει την ερωτική ευτυχία που λαχταρούν, αμέσως ξεσηκώνονται και θέλουν να μάθουν τα πάντα γι’ αυτή την προοπτική.

Στην αρχή ενθουσιάζονται με την ιδέα της θηλυκής ενέργειας. Στο κάτω-κάτω είναι ανακουφιστικό να μη χρειάζεται να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να υπάρχεις και να απολαμβάνεις τη ζωή. Γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει να επιστρέφεις στη θηλυκότητά σου και να της επιτρέπεις να γίνει η βάση της ζωής σου.

Όμως όσο ωραία και λογική κι αν ακούγεται αυτή η θεωρία, στην πράξη κάπου σκαλώνουν. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι η σθεναρή τους αντίσταση στο να αφήσουν τον έλεγχο και να παραδώσουν τα ηνία της σχέσης στον άντρα.

Επίσης παρανοούν μερικές βασικές αρχές. Συγχέουν τι πρέπει και τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουν.

Τι δεν είναι θηλυκή ενέργεια

Το πιο συνηθισμένο σφάλμα είναι να νομίζουν ότι το να λειτουργείς με βάση τη θηλυκή ενέργεια σημαίνει ότι:

  • γίνεσαι παθητική
  • κάνεις πίσω
  • παραμένεις απαθής και αμέτοχη
  • δείχνεις αδιαφορία ή το παίζεις δύσκολη
  • αφήνεις στον άντρα την ευθύνη να κάνει το πρώτο βήμα και όλα τα βήματα που χρειάζονται για να δημιουργηθεί η ερωτική σχέση

Με άλλα λόγια γίνεσαι ένα άβουλο πιόνι που κινείται ανάλογα με τον ρυθμό που επιβάλλει εκείνος.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Το να φέρεσαι σα γυναίκα δεν σημαίνει ότι μεταμορφώνεσαι σε μία άψυχη κούκλα. Θηλυκή ενέργεια ΔΕΝ σημαίνει παθητικότητα.

Η επιστροφή στη θηλυκότητα δεν σημαίνει ότι παραμένεις σιωπηλή, δεν εκφράζεσαι, δεν ζητάς, δεν αποκτάς αυτά που θέλεις και αρκείσαι σε ό,τι θα σου δώσει ο άλλος – που μπορεί να είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που στ’ αλήθεια λαχταράει η ψυχή σου. Κάθε άλλο!

Θηλυκή ενέργεια σημαίνει ότι μαθαίνεις να διεκδικείς με ένα νέο, διαφορετικό τρόπο. Χωρίς γκρίνια, χωρίς παράπονα, χωρίς κριτική, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς θυμό και νεύρα. Αποβάλλεις τις παλιές, παγιωμένες, αυτοσαμποταριστικές, παιδιάστικες συμπεριφορές. Μαθαίνεις να εκφράζεσαι σαν ενήλικας, με θετικό τρόπο.

Πώς το κάνεις αυτό; Απλά, λες ξεκάθαρα αυτό που θέλεις. Μάλιστα όσο καλύτερα και σαφέστερα δηλώνεις τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου, τόσο το καλύτερο για σένα, για τον άντρα και για τη σχέση σας.

Είναι πολύ σημαντικό να πεις «θέλω… αυτό κι αυτό για να νιώθω καλά». Στην ουσία έτσι διευκολύνεις τον άντρα. Του λύνεις τα χέρια. Του δείχνεις τη σωστή κατεύθυνση για το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί για να σε κερδίσει. Τον διδάσκεις τι πρέπει να κάνει για να σε ευχαριστεί.

Ας μην ξεχνάμε ότι η βαθύτερη επιθυμία των αντρών είναι να κάνουν τις γυναίκες τους ευτυχισμένες. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσο συνεργάσιμοι και δεκτικοί είναι όταν ξέρουν τι περιμένουμε από αυτούς.

Τώρα ίσως αντιδράσετε.

«Όμως Ευρυδίκη, από την άλλη μας λες ότι δεν πρέπει να ζητάμε από τους άντρες, γιατί έτσι φαινόμαστε ανασφαλείς και πιεστικές κι αυτό μας κάνει λιγότερο ελκυστικές».

Ας διευκρινίσουμε κάτι εδώ. Είναι άλλο το «ζητώ» και άλλο το «θέλω».

Δεν χρειάζεται να ζητάτε. Αρκεί να θέλετε. Και να γνωστοποιείτε στους άλλους τι ακριβώς θέλετε. Μην τους επιβάλλετε τον άχαρο ρόλο του νοομάντη, προκειμένου να μαντέψουν τις επιθυμίες σας.

Αν σας αρέσουν τα ταξίδια, μπορείτε κάλλιστα να πείτε «Πόσο πολύ μου αρέσει να ταξιδεύω με τον αγαπημένο μου!» ή «πολύ θα μου άρεσε να μου προτείνεις να κάνουμε μαζί ένα ταξίδι».

Αυτό είναι διαφορετικό από το να ρωτήσετε «Πότε θα με πας ταξίδι;» ή, ακόμα χειρότερα, να το υπαινιχθείτε λέγοντας κάτι του στυλ «μόνον ένα ταξίδι θα μου έφτιαχνε τώρα τη διάθεση, αλλά… πού τέτοια τύχη» βαριαναστενάζοντας επιπλέον.

Αυτό ναι, είναι χειριστικό και ενοχλητικό. Στην πραγματικότητα απαιτείτε κάτι, αλλά δεν έχετε τα κότσια να το πείτε ευθέως.

Ας μην μπερδεύουμε λοιπόν τη θηλυκότητα με την παθητικότητα. Η εκφραστικότητα, η τρυφερότητα, ο συναισθηματισμός είναι από τα πιο σπουδαία στοιχεία της γυναικείας γοητείας.

Όχι μόνο δεν πρέπει να τα απαρνηθείτε, αλλά το αντίθετο. Χρησιμοποιείστε τα σε κάθε ευκαιρία.

Οι άντρες είναι λογικά όντα. Αυτό που τους λείπει, αυτό που λαχταρούν και μόνον εμείς μπορούμε να τους το προσφέρουμε είναι το συναίσθημα. Η ίδια η φύση τους κάνει να αναζητούν στη γυναικεία συντροφιά τη θέρμη, τη ζεστασιά, το πάθος. Έτσι εξισορροπούν η αρσενική με την θηλυκή ενέργεια. Έτσι αλληλοσυμπληρώνονται τα δύο φύλα. Έτσι ζωντανεύει και φουντώνει ο έρωτας.

Μία ανέκφραστη γυναίκα είναι άχρωμη και άοσμη. Δεν μπορεί να εμπνεύσει πάθος. Μια τέτοια γυναίκα όχι μόνο δεν βασίζεται στη θηλυκή της ενέργεια, αλλά την έχει καταπιέσει σε τραγικό βαθμό.

Και τώρα η σειρά σας.

Πώς τα πάτε μέχρι τώρα; Ανασύρατε από μέσα σας τη θηλυκή σας ενέργεια; Την ξυπνήσατε; Τη ζείτε; Την απολαμβάνετε; Βλέπετε αλλαγές στο πώς σας πλησιάζουν οι άντρες; Νιώθετε πόσο πιο ελκυστική γίνεστε;

Αν κάτι σας απασχολεί, αν έχετε ερωτήματα σχετικά με όλα αυτά, γράψτε μου την ιστορία σας και θα χαρώ να σας βοηθήσω. Είμαι εδώ για εσάς.

Και μην ξεχνάτε. Η αγάπη είναι πιο εύκολη από ότι νομίζετε!

Spread the love

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *