Συνεδρία life coaching
Αυτοβελτίωση,  Σχέσεις

Τι κάνουμε σε μία συνεδρία life coaching;

Θέλετε να μάθετε πώς είναι μία συνεδρία life coaching μαζί μου;

Ίσως να νιώθετε εδώ και καιρό την ανάγκη να συνεργαστείτε με έναν life coach, προκειμένου να υλοποιήσετε κάποιους σημαντικούς στόχους σας, να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να αποκτήσετε την αίσθηση σκοπού και νοήματος στη ζωή σας.

Ίσως έχετε όνειρα που διαρκώς αναβάλλετε για κάποιο απώτερο μέλλον. Ίσως φοβάστε την αποτυχία ή και την επιτυχία (ναι, συμβαίνει και αυτό!).

Ξέρετε ότι από κάπου, κάπως, κάποτε πρέπει να ξεκινήσετε. Όμως παραμένετε στην αδράνεια.

Ίσως προσπαθήσατε στο παρελθόν να βάλετε σε τάξη τη ζωή σας και να βρείτε κίνητρα μόνη σας, διαβάζοντας βιβλία αυτοβελτίωσης και αυτοβοήθειας, παρακολουθώντας σεμινάρια και video κι εφαρμόζοντας κάθε νέα μέθοδο αυτοπραγμάτωσης και συμβουλή που βρέθηκε στο δρόμο σας. Και πάλι όμως κάποια στιγμή τα παρατήσατε και ξαναβρεθήκατε στο σημείο μηδέν.

Βαθιά μέσα σας γνωρίζετε ότι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι να αποκτήσετε έναν σταθερό και δυνατό σύμμαχο.

Κάποιον που θα σταθεί δίπλα σας και θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. Κάποιον που θα φέρει στη ζωή σας σαφήνεια και ζήλο για δράση και δημιουργία.

Κάποιον που ξέρει να σας δείξει τον τρόπο και να βάλει σε τάξη το εσωτερικό σας χάος.

Κάποιον που θα θέλει όσο κι εσείς να πετύχετε.

Κάποιον που θα σας βγάλει από τον φαύλο κύκλο και θα λύσει τα μάγια.

Κάποιον που θα πιστεύει στις ικανότητές σας, ακόμα και όταν εσείς τις ξεχνάτε ή τις αμφισβητείτε.

Ιδιαίτερα εάν υπάρχει κάτι στη ζωή σας που θέλετε πολύ να αλλάξετε, ή να πετύχετε αλλά δεν ξέρετε πώς θα το κάνετε.

Όπως είπε ο Tom Landry:

“Coach είναι κάποιος που θα σου πει αυτά που δεν θέλεις να ακούσεις, θα σε κάνει να δεις αυτά που δεν θέλεις να δεις, ώστε τελικά να γίνεις αυτός που ανέκαθεν ήξερες ότι μπορείς να γίνεις”.

Είναι πολύ εύκολο να κλείσετε μία συνεδρία μαζί μου ή με οποιονδήποτε life coach, αλλά το αναβάλλετε. Δεν τολμάτε να κάνετε το πρώτο βήμα. Γιατί;

Ίσως σας κρατούν πίσω σκέψεις όπως:

·  Θα πρέπει να πω όλη μου την ιστορία, κάθε λεπτομέρεις της ζωής μου; Θα πρέπει να τα πω ΟΛΑ;

·  Κι αν ο life coach με κρίνει ή με αποδοκιμάσει για τον τρόπο που σκέφτομαι και νιώθω;

·  Τελικά δεν έχω ακόμα καταλάβει σε τι διαφέρει το life coaching από κάθε άλλη θεραπεία.

·  Μου φαίνεται χαζό να πρέπει να προσλάβω κάποιον για να μου λύσει τα προβλήματα. Αν δεν μπορώ μόνη μου να βρω σύντροφο, ή καλύτερη δουλειά, ή να χάσω αυτά τα τριάντα κιλά, σημαίνει ότι είμαι αποτυχημένη. Κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει.

Δεν πειράζει αν γελάσατε διαβάζοντας τα παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται έτσι. Δεν με ενοχλεί, ούτε με προσβάλει αυτό. Αντίθετα, το βρίσκω πολύ φυσικό.

Είναι οι αμφιβολίες και οι φόβοι που όλοι έχουμε απέναντι στο άγνωστο. Και το life coaching στην Ελλάδα είναι ακόμα κάτι σχετικά άγνωστο.

Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι η πλειοψηφία των πελατών μου, πριν αρχίσει να συνεργάζεται μαζί μου, είχε τουλάχιστον έναν από τους παραπάνω δισταγμούς.

Για να σας διευκολύνω και να λύσω κάτι από το μυστήριο που λέγεται «συνεδρία life coaching», αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μία από τις ασκήσεις που θα κάναμε στην πρώτη μας συνεδρία, είτε ζωντανά, είτε τηλεφωνικά.

Είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις. Το έχω δει επανειλημμένα στην πράξη. Γι’ αυτό και την διάλεξα για να σας την προτείνω.

Αν δεν έχετε χρόνο τώρα, κρατήστε αυτό το email και ορίστε κάποια άλλη στιγμή για να το δείτε. Βάλτε το ξυπνητήρι στο τηλέφωνό σας για να μην το ξεχάσετε!

 

Η άσκηση

Θα σας συνιστούσα να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο τουλάχιστον μισής ώρας για να σκεφτείτε σε βάθος και να απαντήσετε με ειλικρίνεια στις παρακάτω ερωτήσεις.

1. Τι σημαίνει για εσάς μία συναισθηματικά υγιής σχέση;

2. Αν ζούσατε μία τέτοια σχέση τι θα παίρνατε από αυτήν; Πώς θα σκεφτόσασταν, πώς θα νιώθατε, πώς θα συμπεριφερόσασταν μέσα στην ιδανική σας σχέση;

3. Στο σημείο που βρίσκεστε σήμερα, ποιο πιστεύετε ότι είναι το κύριο εμπόδιο που σας εμποδίζει να δημιουργήσετε και να έχετε μία τέτοια σχέση;

Και τώρα η αγαπημένη μου ερώτηση, μια που είναι αυτή που θα σας δώσει την μεγαλύτερη κατανόηση του τι συμβαίνει στη ζωή σας…

4. Κοιτάξτε τις παλιές σας σχέσεις και για κάθε μία γράψτε σε ένα χαρτί τα θετικά και τα αρνητικά σημεία της σχέσης και του ατόμου με το οποίο την είχατε. Στη συνέχεια διαβάστε αυτά που γράψατε. Εντοπίστε αν υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, κοινές πεποιθήσεις, ίδιες εμπειρίες, μαθήματα.

Καθώς κάνετε αυτή την άσκηση σκεφτείτε πώς νιώθετε. Αισθάνεστε ότι έχετε κολλήσει; Υπάρχουν κάποιοι τομείς που σας φαίνονται πιο δύσκολοι από τους άλλους; Σας έρχονται αναλαμπές για το τι μπορεί τελικά να συμβαίνει;

Αυτή η φαινομενικά απλή, αλλά πολύ διεισδυτική άσκηση, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του γιατί θα πρέπει να συνεργαστείτε με έναν life coach.

 

Και τώρα;…

Ίσως κάνατε την άσκηση μέχρι τέλους, όμως δεν είστε σίγουρη για το τι ακριβώς υποτίθεται ότι πρέπει να προσέξετε. Ούτε σε τι θα χρησιμεύσουν τα συμπεράσματά σας.

Εδώ έρχεται ο δικός μου ρόλος.

Δουλειά μου είναι να σας βοηθήσω να αποκτήσετε διαύγεια, ώστε να κατανοήσετε τα πρότυπα που επαναλαμβάνετε, να αναγνωρίσετε τα τυφλά σημεία που σας κρατούν κολλημένες στο ίδιο σημείο και να σας δώσω μοναδικά εργαλεία και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκολλήσετε και να δημιουργήσετε την υπέροχη ζωή που ονειρεύεστε.

Δεν αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τι κάνουμε λάθος. Σημασία έχει να μάθουμε πώς θα κάνουμε το σωστό. Αυτό δηλαδή που θα μας φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μονάχα μία φορά. Μη χάνετε άλλο από τον πολύτιμο χρόνο σας.

Μην αφήνετε τη ζωή να σας προσπερνά.

Ό,τι θέλετε, μπορείτε να το έχετε. Πιστέψτε το, γιατί έτσι είναι.

Μπορώ και θέλω να σας βοηθήσω να το αποκτήσετε. Δεν είναι η δουλειά μου, είναι η χαρά μου!

Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε την παραπάνω άσκηση και να μοιραστείτε τις απαντήσεις σας μαζί μου στο evridiki.kovani@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6977988776.

Θα χαρώ πολύ να σας ακούσω!

 

Μπορείτε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο εφόσον σας άρεσε και πιστεύετε ότι θα βοηθήσει και άλλους.

 

Spread the love

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *