Πώς να παίρνεις ό,τι θέλεις
Αυτοβελτίωση,  Σχέσεις

Πώς να παίρνεις αυτό που θέλεις από τους άλλους

Πώς να παίρνεις ό,τι θέλεις!

Ο πιο εύκολος τρόπος να αποκτάς ότι ζητάς από άλλους, χωρίς να απαιτείς ή να παρακαλάς.

Πόσες φορές δεν θυμώσαμε, δεν απογοητευτήκαμε μπροστά στην άρνηση των άλλων να μας δώσουν αυτό που χρειαζόμαστε;

Ίσως ζητήσαμε αγάπη, τρυφερότητα, τον χρόνο τους ή την ενέργεια που απαιτεί μία σχέση για να ανθίσει. Όμως δεν τα λάβαμε.

Σ’ αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι ότι νιώσαμε λυπημένοι, πληγωμένοι ή και προδομένοι, πολύ περισσότερο αν εμείς υπήρξαμε γενναιόδωροι και τους έχουμε ήδη προσφέρει όλα τα παραπάνω, χωρίς όμως να δούμε ανταπόκριση.

Αντί να βράζουμε στο ζουμί μας, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Είναι και το μόνο που θα μας απελευθερώσει από την ανάγκη να εξαρτιόμαστε από τις διαθέσεις και τη συμπεριφορά των άλλων για τη δική μας ευτυχία.

Πώς να παίρνουμε αυτό που θέλουμε

Υπάρχει ένας απλός και σίγουρος τρόπος να παίρνουμε αυτό που θέλουμε από τους άλλους. Είναι μάλιστα πολύ πιο εύκολος από ό,τι φαντάζεστε!

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καν να ζητήσουμε κάτι από τον άλλον. Όποια κι αν είναι η σχέση μας μαζί του, αυτό που ζητάμε από αυτόν είναι κάτι που μπορούμε να δώσουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.

Η λύση είναι αυτή: να δίνουμε πρώτοι εμείς στον εαυτό μας αυτό που ζητάμε από τους άλλους.

Τι είναι λοιπόν αυτό που σας λείπει από τις σχέσεις σας;

  • Αν ο σύντροφός σας δεν είναι τρυφερός όσο θα θέλατε, αναρωτηθείτε πόσο τρυφερή είστε εσείς με τον εαυτό σας; Πώς σας μιλάτε; Πώς σας παρηγορείτε; Πώς σας ενθαρρύνετε; Πώς σας καθησυχάζετε; Πώς δείχνετε στον εαυτό σας την αγάπη σας γι’ αυτόν; Είστε επιεικείς με τα λάθη σας; Σας φροντίζετε όπως περιμένετε να σας φροντίσουν οι άλλοι;
  • Αν οι φίλοι σας δεν βρίσκουν χρόνο για εσάς, σκεφτείτε πόσο χρόνο προσφέρετε εσείς στον εαυτό σας. Υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα που είναι αποκλειστικά δικές σας; Διαθέτετε χρόνο για εσάς; Μπορεί να είναι λίγη ώρα για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, να απολαύσετε ένα αφρόλουτρο, να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο ή απλώς να χαλαρώσετε και να ονειροπολήσετε. Σημασία έχει να εξασφαλίζετε καθημερινά και αδιαπραγμάτευτα αυτόν τον δικό σας χρόνο, ανεξάρτητα από το πόσο πολυάσχολη είστε ή πόσο πολλές υποχρεώσεις έχετε.
  • Αν σας λείπει ο σεβασμός των άλλων, αναρωτηθείτε πόσο αυτοσεβασμό διαθέτετε. Μήπως στηρίζεστε στην εκτίμησή τους για να νιώθετε καλά; Μήπως έχετε χτίσει την αυτοπεποίθησή σας επάνω στα κολακευτικά σχόλια των γύρω σας και χωρίς αυτά καταρρέετε; Πόσο σεβασμό δείχνετε στο άτομό σας με τον τρόπο που του συμπεριφέρεστε; Τηρείτε τις υποσχέσεις σας και τις δεσμεύσεις σας απέναντι στον εαυτό σας; Του προσφέρετε τον σεβασμό και την αναγνώριση που του αξίζουν; Αναγνωρίζετε τις νίκες και τα επιτεύγματά σας; Νιώθετε περήφανη για εσάς;

Ό,τι κι αν ζητάτε από τους άλλους, ό,τι κι αν σας λείπει, το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για να το αποκτήσετε είναι να το δώσετε πρώτα εσείς στον εαυτό σας. Όταν το κάνετε αυτό, θα δείτε ότι με κάποιο μαγικό τρόπο η ανάγκη σας έχει ήδη καλυφθεί και δεν χρειάζεστε πλέον κάτι από τον άλλον.

Σ’ αυτή την περίπτωση δέχεστε με χαρά όσα οι άλλοι οικειοθελώς σας προσφέρουν, είτε είναι ο χρόνος τους, η αγάπη τους, η φιλία, τα δώρα ή η εκτίμησή τους. Αν και το εκτιμάτε, είναι κάτι δευτερεύον για την ευζωία σας. Μερικές φορές είναι κι εντελώς περιττό, αφού αισθάνεστε ήδη τόσο καλά μέσα σας που δεν έχετε καμία απαίτηση ή προσδοκία από τους άλλους.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ζητάμε ποτέ τίποτα. Σημαίνει ότι μπορούμε να ζητάμε, χωρίς όμως να απαιτούμε και χωρίς να εξαρτάται η ψυχική μας ηρεμία από την ανταπόκριση του άλλου.

Όταν βρίσκομαστε σε θέση εσωτερικής δύναμης και όχι αδυναμίας, στην πραγματικότητα σχεδόν παύουμε να έχουμε προσδοκίες από τους άλλους. Κι αυτό συμβαίνει επειδή είμαστε ήδη τόσο αυτάρκεις κι ευτυχισμένες με τον εαυτό μας, ανεξάρτητα του τι κάνουν ή δεν κάνουν εκείνοι.

Όπως είπε η Ελέανορ Ρούσβελτ:

“Μαγεία είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, μπορείς να κάνεις τα πάντα”.

Τι είναι λοιπόν αυτό που σήμερα νιώθετε ότι σας λείπει και το ζητάτε από κάποιο κοντινό σας πρόσωπο; Πώς θα μπορούσατε να το δώσετε στον εαυτό σας;

Αν θέλετε να μάθετε τον τρόπο για να είστε συναισθηματικά ολοκληρωμένη και αυτάρκης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Θα χαρώ να μιλήσουμε!

 

Μπορείτε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο εφόσον σας άρεσε και πιστεύετε ότι θα βοηθήσει και άλλους.

Spread the love
  • 1
    Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *