πέντε λέξεις μόνες
Αυτοβελτίωση,  Σχέσεις

Οι 5 λέξεις που σας κρατούν μόνη!

Ξέρετε ποιες είναι οι 5 λέξεις που σας κρατούν μόνη, παρά την επιθυμία σας να δημιουργήσετε μία όμορφη συναισθηματική σχέση;

Οι πέντε αυτές λέξεις αποτελούν μία φράση που οι περισσότερες γυναίκες σε κάποια φάση είπαμε για κάποιον άντρα.

Πόσες φορές δεν έτυχε να γνωρίσετε έναν άντρα που κάπως σας άρεσε και σας έδειξε ενδιαφέρον ή ίσως ακόμα και να ήταν ξετρελλαμένος μαζί σας, όμως τελικά δεν έγινε τίποτα γιατί σκεφτήκατε και είπατε στον εαυτό σας ότι….

“ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΟΥ”…!!!

Αυτή η φράση των πέντε λέξεων μπορεί να είναι η αιτία που είστε και παραμένετε μόνη.

Το ψέμα

Πώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κάποιος δεν είναι ο τύπος μας;

Ίσως ζει σε άλλη πόλη, μακριά από τη δική μας. Ίσως έχει άλλη θρησκεία. Ίσως είναι πολύ μεγάλος, ή πολύ νέος. Απλά για κάποιο λόγο θεωρούμε ότι δεν είναι ο κατάλληλος για εμάς.

Πού βασίζουμε αυτή την ιδέα; Σε αυτό που νομίζουμε ότι θέλουμε.

Ας πούμε ότι γνωρίζετε κάποιον ωραίο και αθλητικό άντρα. Αν πιστεύετε ότι οι άντρες που γυμνάζονται είναι νάρκισοι, εγωκεντρικοί ή ωραιοπαθείς έχετε ήδη σχηματίσει αρνητική γνώμη γι’ αυτούς.

Μπορεί ακόμα και να φοβάστε ότι ένας τέτοιος τύπος θα προσπαθήσει να σας αλλάξει. Αν είστε μία υγιής γυναίκα με καμπύλες και σας αρέσει το σώμα σας έτσι όπως είναι, ίσως ανησυχείτε ότι ένας αθλητικός τύπος θα προσπαθήσει να σας μεταμορφώσει λέγοντάς σας να αδυνατίσετε ή να τον ακολουθήσετε στις γυμναστικές του δραστηριότητες, κάτι που δεν σας εμπνέει καθόλου.

Ακόμα χειρότερα, φοβάστε ότι δεν θα του αρέσετε, επειδή δεν θα ταιριάζετε με το δικό του πρότυπο της αθλητικής, καλογυμνασμένης γυναίκας.

Έτσι καταλήγετε να τον απορρίψετε πρώτη εσείς και να τον εξαιρέσετε από τη λίστα των υποψηφίων, πριν δεχθείτε την δική του κριτική. Και πώς το κάνετε; Λέγοντας στον εαυτό σας ότι απλούστατα αυτός ο άντρας «δεν είναι ο τύπος σας».

Η αλήθεια

Όμως τι σας κάνει σίγουρες ότι ισχύουν όλα τα παραπάνω; Ίσως οι ανησυχίες σας να προέρχονται από τις περιοριστικές πεποιθήσεις και τους ασυνείδητους φόβους σας και να μην έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ίσως μάλιστα αυτός ο άντρας θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας πολύ καλός σύντροφος, ένας άνθρωπος με θετική αυτοεικόνα που με το παράδειγμά του θα σας κατευθύνει προς έναν πιο δραστήριο, φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής, κάτι που θα σας ωφελούσε.

Το παραπάνω παράδειγμα μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές περιπτώσεις.

Αν πιστεύετε το στερεότυπο ότι ένας καλλιτέχνης είναι καταδικασμένος στη φτώχεια και στη μιζέρια, ίσως χάσετε τον γόνο μιας ευκατάστατης οικογένειας που, στην πραγματικότητα και αντίθετα απ’ ό,τι νομίζετε, ασχολείται με την τέχνη επειδή ακριβώς έχει την πολυτέλεια και την οικονομική δυνατότητα να μπορεί να το κάνει.

Μακροπρόθεσμα ίσως φτάσετε στο σημείο να πιστέψετε ότι κανένας άντρας δεν είναι ο τύπος σας!

Η λύση

Αν βρίσκεστε σε αυτή τη θέση είναι καιρός να μάθετε τρεις λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ξεχάσετε τη φράση «Δεν είναι ο τύπος μου» και να την αντικαταστήσετε με μια πιο χαλαρή και πειραματική διάθεση.

  1. Συνεχίζετε να διαλέγετε έναν συγκεκριμένο τύπο, ακόμα κι αν στο παρελθόν οι σχέσεις σας δεν λειτούργησαν καλά με αυτό το είδος άντρα.

Δυστυχώς είναι στη φύση μας η τάση να μην θέλουμε να ξεβολευτούμε. Έτσι διαλέγουμε ξανά και ξανά όχι αυτό που είναι καλό για εμάς, αλλά αυτό που μας είναι οικείο.

Αν εξετάσετε τις παλιές σας σχέσεις πιθανόν να ανακαλύψετε πως ό,τι σας φαίνεται γνώριμο και οικείο δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο.

Όταν θυμάστε τους άντρες με τους οποίους είχατε σχέση ή ακόμα και τους παντρευτήκατε, μήπως διακρίνετε ένα κοινό θέμα που τελικά κατέστρεψε αυτές τις σχέσεις;

Ίσως ήταν ένα στοιχείο του χαρακτήρα τους. Μπορεί να ήσαν συναισθηματικά ασταθείς, εγωκεντρικοί ή να είχαν διαφορετικές αξίες από τις δικές σας.

Το δικό μου μοτίβο ήταν να διαλέγω άντρες που ήσαν έξυπνοι, κάτι που με ενθουσίαζε πνευματικά και διανοητικά, αλλά όχι απαραίτητα και συναισθηματικά ή σωματικά.

Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι μου έλειπε η σύνδεση και στα τρία επίπεδα, στο σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό. Μόλις το κατάλαβα έπαψα να επαναλαμβάνω το αυτοκαταστροφικό μου πρότυπο να διαλέγω λάθος άντρα και ανοίχτηκα σε έναν νέο τύπο που αποδείχθηκε πολύ πιο κατάλληλος για μένα.

  1. Στο πρώτο ραντεβού με κάποιον μην αρχίζετε να αναρωτιέστε «είναι ο τύπος μου;».

Από τη στιγμή που θα μπει στο μυαλό σας αυτή η ερώτηση, σημαίνει ότι αρχίζετε να επενδύετε υπερβολικά στο πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Θέλετε τόσο πολύ να πάνε καλά τα πράγματα, επειδή πιστεύετε ότι είναι λίγοι εκεί έξω οι άντρες που είναι ο τύπος σας.

Περνάτε όλη την ώρα του ραντεβού «ανακρίνοντάς» τον, προκειμένου να ανακαλύψετε αν είναι κατάλληλος για τη θέση του συντρόφου ή του μελλοντικού συζύγου σας.

Αντί να είστε χαλαρή και εύθυμη, πρόθυμη και περίεργη να μάθετε περισσότερα γι’ αυτόν, τσεκάρετε νοερά τη λίστα των απαιτήσεών σας για να δείτε πόσες καλύπτει ο άντρας με τον οποίον έχετε συναντηθεί.

Σε αυτή την περίπτωση οι άντρες διαισθάνονται τη νευρικότητά σας και απομακρύνονται. Χωρίς να ξέρουν ακριβώς το γιατί, χάνουν το ενδιαφέρον τους για εσάς, ακόμα κι αν αρχικά σας είχαν βρει ελκυστική. Σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει ότι περνάει συνέντευξη εργασίας όταν βγαίνει ραντεβού.

Ηρεμείστε. Βρίσκεστε απλά σε ένα ραντεβού. Ο σκοπός σας δεν πρέπει να είναι άλλος από το να διασκεδάσετε και να επικοινωνήσετε ευχάριστα και αυθεντικά με ένα άλλο ανθρώπινο όν.

Πηγαίντε στο ραντεβού σας με την πρόθεση να συναντήσετε ένα νέο και ενδιαφέροντα φίλο. Αυτή η νοοτροπία ελαφραίνει την ατμόσφαιρα και κάνει πολύ πιο διασκεδαστική την έξοδό σας από το να ελέγχετε νοερά τη λίστα των πρέπει σας.

  1. Ίσως χρειαστεί να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας για να βρείτε έναν υπέροχο άντρα. Ρίξτε άλλη μια ματιά σε όσους απορρίψατε κάποτε πιστεύοντας ότι δεν ήταν ο τύπος σας. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να τους ξαναμιλήσετε και δείτε τους με άλλη οπτική αυτή τη φορά. Ίσως τώρα τους βρείτε πιο ενδιαφέροντες.

Αρχικά ίσως νιώσετε αντίσταση και μία επείγουσα ανάγκη να επιστρέψετε στους άντρες που σας είναι οικείοι και με τους οποίους αισθάνεστε άνετα. Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι, αν αυτοί οι τύποι σας ταίριαζαν, δεν θα είχατε χωρίσει και θα είσασταν ακόμη μαζί.

Κάντε λοιπόν το μεγάλο βήμα και δώστε στον εαυτό σας την άδεια να βγει από την ζώνη άνεσής του και να ανταποκριθεί σε κάποιον που προηγουμένως θα είχατε διαγράψει από τη λίστα σας. Το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει ευχάριστα.

Στο κάτω-κάτω τι είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί; Να βγείτε για έναν καφέ που δεν οδήγησε πουθενά ή να αποκτήσετε έναν απλό φίλο για να βγαίνετε τα Σάββατα που δεν έχετε ραντεβού.

Μπορεί όμως να συμβεί και το καλύτερο! Ίσως να βρείτε τον ιδανικό σας σύντροφο, ακριβώς αυτόν τον άντρα που ψάχνατε, αλλά δεν θα συναντούσατε ποτέ αν είχατε συνεχίσει να προτιμάτε μόνο τον συνηθισμένο σας τύπο.

Σας άγγιξε κάτι από τα παραπάνω; Νιώθετε ότι κάπως σας αφορά αυτό το θέμα; Έχετε κι εσείς κάποιο είδος αντρών που πιστεύετε ότι είναι ή δεν είναι κατάλληλοι για εσάς;

Αν ναι, γράψτε μου ποιός πιστεύετε ότι είναι ο τύπος σας. Τι χαρακτηριστικά έχει ο άντρας που σας ελκύει; Θα σας απαντήσω τι σημαίνει αυτό για εσάς και τι ακριβώς πρέπει να κάνετε ώστε να συναντήσετε τον ιδανικό σας σύντροφο!

Μη χάνετε άλλο πολύτιμο χρόνο και ενέργεια κυνηγώντας ουτοπίες.

Η αγάπη είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε!

 

 

 

 

 

Spread the love

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *