Μη φλερτάρετε τους άντρες
Αυτοβελτίωση,  Σχέσεις

6ος κανόνας. Μη φλερτάρετε τους άντρες.

Το Savoir Vivre της Ευτυχισμένης Γυναίκας

#6 Μη φλερτάρετε τους άντρες. Φλερτάρετε τη ζωή.

 

6ος κανόνας. Μη φλερτάρετε τους άντρες. Φλερτάρετε τη ζωή

Εδώ και δεκαετίες, έχει  επικρατήσει η αντίληψη ότι στην Ελλάδα υπάρχει λειψανδρία. Οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άντρες.

Σα να μην έφτανε αυτό, οι γυναίκες παραπονιούνται για το γεγονός ότι οι άντρες δεν φλερτάρουν πλέον, όπως έκαναν παλαιότερα. Είναι αφοσιωμένοι στην καριέρα τους, στους φίλους και στα ενδιαφέροντά τους και αδιαφορούν για το άλλο φύλο.

Ζούμε σε μία εποχή ερωτικής ανομβρίας, λένε αναστενάζοντας οι μοναχικές ψυχές.

Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αισθάνονται ότι πρέπει οπωσδήποτε κάτι να κάνουν οι ίδιες, προκειμένου να βρουν σύντροφο. Έτσι ντύνονται, στολίζονται και βγαίνουν με τις φίλες τους ή και μόνες ψάχνοντας το…  θήραμα σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ και κλαμπς.

Μπαίνουν σ’ έναν χώρο, εντοπίζουν τους ευπαρουσίαστους άντρες, κάθονται δίπλα τους, όσο πιο κοντά γίνεται, τους κοιτάζουν στα μάτια, χαμογελούν με νόημα και προσπαθούν να πιάσουν συζήτηση μαζί τους.

Φλερτάρουν απροκάλυπτα όποιο αρσενικό της αρεσκείας τους βρεθεί στην εμβέλειά τους. Θεωρούν ότι μόνον έτσι θα καταφέρουν να γνωρίσουν κάποτε κάποιον αξιόλογο άντρα.

«Αν δεν κουνήσεις το δαχτυλάκι σου, τίποτα δεν θα συμβεί από μόνο του», λένε. «Αν περιμένεις από τους άντρες να σε φλερτάρουν, σώθηκες. Θα γεράσεις μόνη!»

Είναι όμως έτσι;

Όχι βέβαια. Τίποτα δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Λυπάμαι αν σας απογοητεύω, αλλά κανένας πραγματικός άντρας δεν περιμένει από μία γυναίκα να τον φλερτάρει. Αντίθετα, νιώθει άβολα όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτός είναι ο δικός του ρόλος. Δεν θέλει να του τον αφαιρούν. Κι αυτό είναι πολύ λογικό.

Από βιολογικής άποψης, στον έρωτα ο άντρας είναι ο επιτιθέμενος. Έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Η γυναίκα ανταποκρίνεται, εφόσον το θέλει. Αυτό φτάνει και με το παραπάνω για να ξεκινήσει μία γνωριμία, ένα φλερτ και μία σχέση.

Τι κάνουν όμως οι μοντέρνες γυναίκες; Υιοθετούν αυτές τον αντρικό ρόλο. Στο κάτω-κάτω νιώθουν ότι το δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια καταπίεσης, πολύ περισσότερο όταν είναι δραστήριες και δυναμικές από τη φύση τους.

Γιατί θα έπρεπε να περιμένουν πότε θα πάρει ο άντρας την πρωτοβουλία να τις πλησιάσει;

Αυτή η συμπεριφορά, όσο φυσική κι αν φαίνεται στις μέρες μας, εγκυμονεί κινδύνους για τη γυναίκα.

Όταν φλερτάρετε πρώτη έναν άντρα, στην πραγματικότητα δεν ξέρετε καν αν του αρέσετε. Ίσως ανταποκριθεί, ίσως όχι.

Στη δεύτερη περίπτωση θα έχετε μία δυσάρεστη συναισθηματική εμπειρία, ακόμα κι αν δεν θέλετε να το παραδεχθείτε.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Σε καμία μας δεν αρέσει η απόρριψη. Οι πωλητές είναι εξοικειωμένοι με την άρνηση, διότι είναι υποχρεωμένοι από τη φύση της δουλειάς τους να προτείνουν σε όλους τα προϊόντα τους και να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι θα ακούν πολλά «όχι». Στις σχέσεις δεν ισχύει αυτό.

Ακόμα όμως κι αν συμβεί το πρώτο, πώς θα είστε σίγουρη ότι δεν πρόκειται για μία αυτάρεσκη τόνωση του εγωισμού του και τίποτε άλλο;

Από τη στιγμή που δείχνετε ξεκάθαρα το ενδιαφέρον σας, οι περισσότεροι άντρες θα νιώσουν σχεδόν υποχρεωμένοι να σας μιλήσουν ή να ζητήσουν και το τηλέφωνό σας, ακόμα κι αν δεν σκοπεύουν να σας ξαναδούν ποτέ.

Γι’ αυτούς είναι θέμα κοινωνικής εκπαίδευσης και στοιχειώδους τακτ, σύμφωνα με τα πρότυπα της κουλτούρας μας.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;

Να ξαναγυρίσουμε στην εποχή της Πηνελόπης και να περιμένουμε τον μνηστήρα που θα ευαρεστηθεί να μας χτυπήσει την πόρτα;

Δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο.

Ούτε καν προτείνω να πάψουμε να φλερτάρουμε με τους άντρες.

Είναι άλλο το να ανταποκρίνεσαι στο φλερτ που σου κάνει κάποιος και άλλο να ξεκινάς εσύ πρώτη να φλερτάρεις τον άντρα.

Είναι πολύ πιο έξυπνο και αποτελεσματικό να σταματήσουμε να φλερτάρουμε (πρώτες εμείς) τους άντρες και, στη θέση τους, ν’ αρχίσουμε να φλερτάρουμε την ίδια τη ζωή.

Τι σημαίνει αυτό;

Το φλερτ μας χαρίζει μία υπέροχη αίσθηση ζωντάνιας, έξαψης και προσμονής. Το ίδιο το ρήμα «φλερτάρω» προέρχεται από την γαλλική λέξη «fleurter» που σημαίνει «ανθίζω».

Όταν όμως ψάχνουμε εναγωνίως σύντροφο δεν φαινόμαστε καθόλου ανθισμένες. Μάλλον το αντίθετο.

Η βιασύνη, η ανάγκη, η έλλειψη αποτυπώνονται στο πρόσωπο, στη συμπεριφορά και στην αύρα μας και στην ουσία απομακρύνουν τους άντρες από κοντά μας.

Σκεφτείτε πόσο πιο ελκυστική είναι μία γυναίκα που απλά χαίρεται τη ζωή της, χωρίς να την προβληματίζει καθόλου το αν έχει ή όχι σύντροφο. Αυτές οι γυναίκες είναι συνήθως πολυάσχολες κι ευτυχισμένες.

  • Δεν χαραμίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε υποχρεώσεις, καθήκοντα και αγγαρείες που τους φορτώνουν άλλοι.
  • Δεν τις ενδιαφέρει να είναι τα καλά κορίτσια για να κερδίσουν την επιδοκιμασία των άλλων. Έχουν μάθει να βάζουν πρώτα τον εαυτό τους (1ος κανόνας).
  • Έχουν χόμπυ, δραστηριότητες που τις ενθουσιάζουν και μία ζωηρή κοινωνική ζωή. Αισθάνονται ικανοποιημένες και πλήρεις. Δεν φοβούνται τη μοναξιά. Στην πραγματικότητα δε νιώθουν ποτέ μόνες.

Πώς μπορείτε να γίνετε αυτή η γυναίκα; Είναι απλό.

Πάψτε να ασχολείστε με τους άντρες. Ασχοληθείτε με εσάς.

Τι σας παθιάζει; Τι σας ξεσηκώνει; Πώς θέλετε να περνάτε τον χρόνο σας; Πού θέλετε να αφοσιωθείτε; Πώς θα ξοδέψετε την ενέργειά σας; Πώς θα σας κάνετε ευτυχισμένη;

Αυτά είναι τα σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να σας απασχολούν. Όχι το πού βρίσκονται οι άντρες. Βρίσκονται παντού. Και είναι έτοιμοι να αγαπήσουν τη γυναίκα που θα τους εμπνεύσει.

Και για να είστε εσείς εκείνη που θα τους εμπνεύσει, δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε έναν πολύ απλό κανόνα:

Μη φλερτάρετε τους άντρες. Φλερτάρετε τη ζωή!

 

 

 

Spread the love

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *