Αυτοβελτίωση,  Σχέσεις

Θα χάσεις άλλον ένα χρόνο από τη ζωή σου;

Θα χάσεις άλλον ένα χρόνο από τη ζωή σου;

Ο 1ος από τους 12 μήνες του 2023 πέρασε κιόλας!

Θυμάσαι πόσα μεγαλεπήβολα σχέδια έκανες για τη νέα χρονιά; Θυμάσαι με πόσο ενθουσιασμό αποφάσισες ότι αυτή θα είναι η καλύτερη χρονιά της ζωής σου; Θυμάσαι πόσο αποφασισμένη ήσουν ότι φέτος θα δραστηριοποιηθείς και θα κάνεις πραγματικότητα όλα τα όνειρά σου;

Λοιπόν, πώς τα πας; Άρχισες να κινείσαι προς την κατεύθυνση των στόχων σου; Άρχισες να βελτιώνεις την καθημερινότητά σου;

Τι άλλαξε στη ζωή σου αυτές τις τελευταίες 30 ημέρες;

Ή μήπως ο ζήλος σου άρχισε κιόλας να ξεθυμαίνει; Μήπως βρίσκεσαι για άλλη μία φορά στο ίδιο σημείο; Μήπως κρύβεσαι πίσω από την γνωστή δικαιολογία: «δεν είμαι ακόμα έτοιμη»;

Πόσες φορές δεν το έχουμε πει;

 • Δεν είμαι έτοιμη να αρχίσω δίαιτα. Θα το κάνω από Δευτέρα.
 • Δεν είμαι έτοιμη ν’ αλλάξω δουλειά.
 • Δεν είμαι έτοιμη να μετακομίσω στην πόλη που λατρεύω.
 • Δεν είμαι έτοιμη να κόψω το κάπνισμα.
 • Δεν είμαι έτοιμη να ξεκινήσω την δική μου επιχείρηση.
 • Δεν είμαι έτοιμη να ξαναερωτευθώ.
 • Δεν είμαι έτοιμη να ανακαινίσω το σπίτι μου.
 • Δεν είμαι έτοιμη να αρχίσω μαθήματα χορού.
 • Δεν είμαι έτοιμη να επενδύσω στον εαυτό μου.
 • Δεν είμαι έτοιμη να κάνω νέους φίλους.
 • Δεν είμαι έτοιμη να αρπάξω αυτή την ξαφνική, θεόσταλτη ευκαιρία.
 • Δεν είμαι έτοιμη για νέα σχέση.
 • Δεν είμαι έτοιμη για το εξωτικό ταξίδι που χρόνια ονειρεύομαι.

Έχετε αναρωτηθεί πόσο μας στοιχίζουν αυτές οι αναστολές;

Πόσο πολύτιμο χρόνο έχουμε χάσει αναβάλλοντας αυτά που, βαθιά μέσα μας, ξέρουμε ότι θα έπρεπε να είχαμε ήδη κάνει από χτες;

Αν εξακολουθήσετε να περιμένετε μέχρι να είστε έτοιμες για να κάνετε το πρώτο βήμα, θα μείνετε στην αναμονή για την υπόλοιπη ζωή σας. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ίσως νομίζετε ότι προοδεύετε επειδή κατά καιρούς κάνετε κάποιες απόπειρες. Διαβάζετε βιβλία αυτοβελτίωσης. Παρακολουθείτε περιστασιακά κάποια σεμινάρια που σας ανεβάζουν την διάθεση. Κάπου-κάπου κάνετε ένα διστακτικό βήμα προς τους πόθους σας.

Όλα αυτά όμως είναι προσωρινά. Σύντομα τα παρατάτε, μέχρι την επόμενη φορά που η δυσφορία θα γίνει αβάσταχτη και θα αναγκαστείτε κάτι να κάνετε. Όμως ό,τι κι αν κάνετε, αργά ή γρήγορα διαπιστώνετε με απογοήτευση ότι βρίσκεστε στο ίδιο σημείο.

Κι έτσι περνάνε οι ημέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες, τα χρόνια, ακόμα και οι δεκαετίες. Κι εσείς μένετε εκεί. Ακινητοποιημένη, ματαιωμένη, σα να είστε καταδικασμένη να μην έχετε ποτέ αυτά που τόσο λαχταράτε.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν έχετε ένα όνειρο -ή και πολλά- που σας ζεσταίνει την καρδιά, αλλά δεν κάνετε τίποτα για να το πραγματοποιήσετε, το όνειρο θα ξεθωριάσει.

Μαζί του ξεθωριάζουν και οι πιθανότητες να το υλοποιήσετε. Οι ικανότητές σας αμβλύνονται. Σε λίγο θα το ξεχάσετε εντελώς και θα μείνει μέσα σας σαν απωθημένο, σαν μια παλιά άσβεστη λαχτάρα που θα σας βασανίζει επειδή έμεινε ανεκπλήρωτη.

Ίσως ταυτίζεστε με τα παραπάνω. Ίσως νιώθετε ότι θέλετε πολύ να κάνετε κάτι καινούργιο, κάτι συναρπαστικό, αλλά μαντέψτε…. δεν είστε έτοιμη!

Η κλεψύδρα του χρόνου δουλεύει εναντίον σας. Πότε πιστεύετε ότι θα είναι η κατάλληλη στιγμή;

Θα σας απαντήσω εγώ: ποτέ! Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε έτοιμη.

Δεν χρειάζεται να ξέρετε πότε θα είναι αναμένα πράσινα ΟΛΑ τα φανάρια της διαδρομής για να ξεκινήσετε το πρωί να πάτε με το αυτοκίνητό σας στη δουλειά σας, σωστά; Κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο.

Τότε γιατί το κάνετε με κάτι τόσο σημαντικό όπως είναι τα όνειρά σας;

Ο εύκολος δρόμος για την αλλαγή

Πιστεύουμε ότι για να βελτιώσουμε τη ζωή μας πρέπει να φέρουμε τα επάνω-κάτω. Ότι για να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας πρέπει να διαγράψουμε όλα τα άλλα. Ότι μόνον έτσι αξίζει τον κόπο και θα έχουμε αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Οι μικρές, συχνά ανεπαίσθητες αλλαγές είναι αυτές που θα μας οδηγήσουν μακροπρόθεσμα στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η μαγεία του life coaching.

Δεν σας προτείνω να αναποδογυρίσετε τη ζωή σας προκειμένου να γίνετε η καλύτερη εκδοχή σας. Στην πραγματικότητα δεν σας προτείνω τίποτα.

Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τα δυνατά σας σημεία και να επικεντρωθείτε σε αυτά. Θα σας βοηθήσω να ανακαλύψετε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε και να ανακτήσετε τη δύναμη και τον ζήλο να το διεκδικήσετε.

Θα σας βοηθήσω να δείτε τη μεγάλη εικόνα που τώρα ίσως σας διαφεύγει. Θα δείτε τον εαυτό σας να ζει στο ύψος των αληθινών δυνατοτήτων σας. Κι αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει για εσάς τα πάντα μέσα σε μια στιγμή.

Αυτό έκανα κι εγώ όταν θέλησα να καλυτερέψω τη ζωή μου. Δεν προχώρησα με τεράστια άλματα, αλλά με μικρά βήματα. Σταδιακά συνεχόμενα βήματα που με οδήγησαν εκεί που ήθελα να φτάσω.

Κι εσύ; Ποιο είναι το πρώτο δικό σου βήμα για να δημιουργήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι;

Θυμήσου: δεν χρειάζεται να είναι κάτι τεράστιο. Αρκεί κάτι μικρό, αλλά σημαντικό για σένα.

 • Ίσως θέλεις να ξυπνάς δέκα λεπτά νωρίτερα το πρωί και να αφιερώνεις αυτό το δεκάλεπτο σε όμορφες σκέψεις για την ημέρα που σε περιμένει
 • Ίσως θέλεις να βάλεις ένα κόκκινο κραγιόν που θαυμάζεις σε άλλες γυναίκες αλλά σου φαίνεται πολύ έντονο για να το τολμήσεις
 • Ίσως θέλεις να ελαττώσεις τον χρόνο που σπαταλάς χαζεύοντας στα social media και να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου

Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορείς να πετύχεις με μικρά καθημερινά βήματα! Προϋπόθεση όμως είναι να ξέρεις τον προορισμό σου, να έχεις ήδη βρει την κατεύθυνση προς τον στόχο σου και να βαδίζεις σταθερά προς τα εκεί με οδηγό το όραμά σου.

Αν θέλεις να ξεκινήσεις αυτό το ταξίδι είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να πετύχεις τους στόχους σου και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Δεν σου υπόσχομαι θαύματα και μαγικά ξόρκια.

Σου υπόσχομαι κάτι καλύτερο. Αποτελέσματα.

Απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα που σήμερα μπορεί να σου φαίνονται ανέφικτα, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις.

Λοιπόν; Θα αφήσεις άλλον ένα χρόνο να πάει χαμένος;

Έχουν μείνει μόνον έντεκα μήνες μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Κλείσε μία δωρεάν συνεδρία μαζί μου τώρα, γράφοντας «δωρεάν συνεδρία» σε ένα μήνυμα στο evridiki.kovani@gmail.com.

Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Αντίθετα έχεις να κερδίσεις πολλά.

“Μην κοιτάζεις το ρολόι, κάνε ό,τι κάνει. Προχώρα!”   Sam Levenson

 

 

 

 

Spread the love

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *